Prvi glas Srbije: Dušan Kurtić napustio takmičenje

2
Odlukom gledalaca i tročlanog žirija mladi Dušan Kurtić napustio je takmičenje za Prvi glas Srbije.

Vedri i nasmejani finalisti Prvog glasa Srbije počeli su drugo finalno veče zajedničkom pesmom, a pevao se veliki prošlogodišnji hit When Love Takes Over.

Drugo finale za temu je imalo Pesmu s posvetom, što je značilo da su izabrali kompozicije koje za njih imaju posebno značenje i posvetili ih nekome ko im je vrlo važan.

Posle nastupa specijalnog muzičkog gosta Saše Kovačevića, glasanje je završeno, a kandidati su nestrpljivo čekali rezultate. Andrija Milošević je pročitao ko je dobio najviše glasova, a to su bili: Nevena Đorđević, Ana Perišić, Filip Mitrović, Igor Terzija, Darija Lukić i Davor Jovanović, dok su Dušan Kurtić i Aleksandra Dabić s najmanje sms glasova svoj prolazak u treću finalnu emisiju morali da izbore u muzičkom duelu, a odluku o tome ko ide dalje doneo je žiri.

Dušan se u duelu vratio folku i pevao Lažem sebe da mogu bez tebe Bože Nikolića, dok je Aleksandra izabrala Sve ti opraštam Maje Odžaklijevske.

Žiri je dugo većao, a odluku je saopštio Mare.

- Aleksandra, imala si razna izdanja i stalno si napredovala, bilo je uvek za korak bolje. Ali večeras si se vratila korak unazad. Fasciniran sam kako publika sve kapira, čuje i ne prašta. Od Dušana smo čuli svega. Iznenadio si nas izborom prve pesme, ali nisi je sjajno izveo, a u drugoj pesmi, koja je tvoje polje, bio si nezainteresovan. A kandidat koji nas večeras napušta je Dušan Kurtić – sigurno je saopštio Mare.

Tako se Aleksandra Dabić pridružila ostalim kandidatima koje ćemo gledati i slušati u subotu 26. novembra u 21 sat na Prvoj srpskoj televiziji.

 

makonda-tracker