Đus i Kid Pex osvojili dvorac austrijske carice Marije Terezije

2
Beogradski reper Đus snimio je spot za pesmu Viteška klasa koju je uradio u novoj saradnji sa bečkim reperom hrvatskog porekla Kid Pexom, u poznatom austrijskom dvorcu Laxenburg blizu Beča, bivšem sedištu famozne austrijske dinastije Habsburg i austrijske cari

Poslednja saradnja Đusa i Kid Pexa privukla je veliku pažnju cele balkanske hip hop scene, a njihov video Kako je u Beču iz 2010. danas ima preko milion pregleda na YouTube-u, čime je postao jedan od najgledanijih rep spotova na celom Balkanu. U novom spotu reperi su u viteškim odorama, a za svrhe snimanja austrijska filmska kuća L.T. Productions specijalno je angažovala i mnogobrojne statiste, koji u spotu nose odeću iz srednjeg veka.

- Hteli smo da ubijemo dosadu od uobičajenih, tipičnih forma u hip hop spotovima i napravimo nešto stvarno specijalno. Želeli smo da pesmi Viteška klasa damo i pravu optičku komponentu, uključujući velik angažman dobrih poznavatelja i stručnjaka za srednji vek – objavljeno je danas iz najpoznatije austrijske izdavačke kuće za hip hop, Deine Mutter Records, koja je ponovo izdavački nosilac ove saradnje.

makonda-tracker