Humanitarna akcija Naš mali doprinos, ima veliku vrednost

0
U subotu i nedelju 19. i 20. novembra, od 10 do 22 časa, na centralnom atrijumu šoping mola Delta City biće održana humanitarno-prodajna izložba Naš mali doprinos, ima veliku vrednost

Reč je o prodaji unikatnih predmeta koje su izradile osobe ometene u razvoju na radnim terapijama kreativnih radionica, u okviru svojih udruženja. Posetioci šoping mola Delta City imaće priliku da po simboličnim cenama kupe unikatne lampe, nakit, podmetače, ručno oslikane čajnike, čaše i slično. Tako će, na indirektan način, probuditi jak motiv ka socijalizaciji ovih ljudi kao i njihov osećaj pripadnosti društvu. Cilj ove izložbe je da se prikupi što više novca za pomenuta udruženja koja pružaju pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, kao i da se javnost više upozna sa radom tih udruženja.

Organizator ove humanitarne akcije je firma Orient Emporium u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike, Institutom za mentalno zdravlje Palmotićeva i udruženjima koja pružaju pomoć osobama sa invaliditetom.

makonda-tracker