Davor Gobac u Grandu?

0
Kontroverzni hrvatski roker i frontmen kultnog zagrebačkog benda Psihomodo pop Davor Gobac odlučio je da snimi album u turbo folk maniru i da ga ponudi za objavljivanje Saši Popoviću i produkciji Grand što je, kako prenosi Pravda, naišlo na oduševljenje čelnik

Gostujući nedavno u emisiji Po ure kulture na hrvatskoj televiziji, Davor Gobac je na pitanje voditeljke šta misli o sve većem uplivu turbo folk muzike, odgovorio da nema ništa protiv takve vrste pesama i da će sledeći album Psihomodo popa biti upravo narodnjački.

- Šta fali turbo folku i cajkama? To je muzika budućnosti i, što da se lažemo, kada mladi u Zagrebu i u svim ostalim gradovima đuskaju do zore uz narodnjake? Već duže vreme planiram da snimim album koji će biti u turbo folk fazonu, da pokažem da i takav zvuk može biti vrlo urban i kvalitetan. Svi koji imaju kablovsku i hvataju srpske kanale mogu da vide šou koji vodi Saša Popović, koji svetski izgleda, skoro kao San Remo. Ne bih imao ništa protiv da taj novi album ponudim njemu da ga objavi, pošto verujem da ću u Hrvatskoj biti dočekan na nož i ispljuvan – rekao je Gobac, a prenosi list Pravda.

Producent Zvezda Granda Žika Jakšić za Pravdu je izjavio da je prijatno iznenađen Davorovim stavom.

- Ako Gobac Grand produkciju vidi u tako pozitivnom svetlu, onda je to lep kompliment za nas. Mi nemamo averziju ni prema jednoj vrsti muzike i uvek smo je delili ne po žanrovima, već na dobru i lošu. Kvalitet nam je uvek na prvom mestu, i to pokazujemo ulaganjem u muzičku i TV produkciju – kaže Jakšić.

makonda-tracker