Ivan Ivanović i Danijela Jankov u poseti Makedoniji

0
Čuvena makedonska vinarija Stobi proširila je svoje kapacitete i otvorila novi barik za vina, a uz opojne pesme simfonijskog orkestra, hostese u odorama grčkih boginja i slasne makedonske specijalitete, poznate zvanice su se provodili do kasno u noć.

Otvaranju su prisustvovale mnoge makedonske zvezde, a kao podrška iz Srbije pridružili su im se naša TV lica Ivan Ivanović i Danijela Jankov. Oni su posebno uživali u vrhunsim vinskim sortama Šardoneu i Muskatu, tačnije u Merlou i Vranec veritas-u, kada su crvena vina u pitanju.

- Kada ima šta dobro da se pojede i da se popije, naravno ako ti dozvole koleginice, i kada si među prijateljima – provod ne može da bude loš! Ja sam došao ovde da proverom buriće, svaki ponaosob, i mogu reći da je sve u najboljem redu! Prošli su moju kontrolu kvaliteta. Toliko je ubavo ovde - otkrio je svoje utiske nasmejani Ivan Ivanović.

U ovom prepoznatljivom i unikatnom prostoru vino se čuva u bačvama i burićima. Barik sektor se u celosti nalazi pod zemljom što omogućava odžavanje postojane temperature i vlažnosti vazduha. Objekat zahvata površinu od 700 metara kvadratnih i ima kapacitet od 300.000 litara. Od nedavno, enolozi i ljubitelji vina mogu uživati u bukeima Stobijevih proizvoda i na području Srbije.

makonda-tracker