Nedžad Salković: Uželeo sam se beogradske publike

0
Posle 20 godina Nedžad Salković nastupiće 22.novembra u Sava centru, na koncertu posvećen sevdalinkama, koji nosi naziv po jednoj od njegovih najpoznatijih pesama Ne klepeći nanulama.

Osim Nedžada najlepše sevdalinke publici će predstaviti neki od najistaknutijih izvođača ovog muzičkog žanra među kojima su Merima Njegomir, Muhamed Mujkanović, Mostar Sevdah Reunion i Hari Varešanović, Nedžad Imamović, Marija Šestić mlada bosanskohercegovačka zvezda koja je svoju zemlju predstavljala na Evroviziji 2007. godine.

- Sevdalinka je gradska bosanskohercegovačka pesma i ona na ovim prostorima egzistira vekovima. Interesantno, ona u seoskim sredinama nikada nije zaživela. Sevdah znači ljubav, ljubavnu čežnju, ljubavni zanos. To je lični doživljaj, emotivan, dubok, najveći broj sevdalinki peva o ljubavi između dva suprotna pola. Eh, ima li nešto lepše od toga. Naravno u sevdalinci se javljaju i neke druge teme. Sevdalinka, ta večita dama, i ja, smo jedno biće. Ona je u svakoj pori mog tela i duha - kaže Nedžad na pitanje šta za njega znači pevati sevdalinke.

- Ja ću poštovanoj i nemerljivo dragoj beogradskoj publici na koncertu pokloniti jedan lepo aranžirani buket pesama. U tom buketu biće moje srce, moja duša. Želja mi je da svima bar na kratko razgalim duše kao što sam to nebrojeno puta činio, jer do nesretnih devedesetih Beograd je bio grad koji je najznačajniji u mojoj karijeri. Za istinske zaljubljenike i poštovaoce ovog muzičkog izraza, to će jednostavno biti praznik pesme. Ne samo zbog moje malenkosti, tu su i drugi dobri tumači sevdalinke. Posebno se radujem što će na ovom kao i na mnogim drugim sličnim koncertima, nastupiti divna dama i vrsna umetnica Marija Šestić iz Banja Luke - kaže Salković.

makonda-tracker