strašno!

"NE BISMO BILE ŽIVE!" Nikolina Pišek progovorila o stravičnim detaljima ćerkinog i svog TROVANJA

1

Voditeljka Nikolina Pišek i njena ćerka Una u noći između subote i nedelje doživele su trovanje ugljen-monoksidom u stanu u Zagrebu, zbog čega su završile u bolnici.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Nikolina Pišek i njena naslednica Una pronađene su onesvešćene u stanu, nakon čega ih je hitna pomoć prevezla u bolnicu. Razlog je bilo trovanje ugljen-monoksidom. Naime, cev koja je pukla usled građevinskih radova izazvala je trovanje gasom. Odmah su na lice mesta stigli i vatrogasci, kao i policija.

 

Ne znam u čemu je greška, reč je održavanim instalacijama. Majstori su bili prethodnih dana i pregledali sve instalacije. Bilo je sve ok. Trenutno je u toku renoviranje zgrade zbog posledica zemljotresa. Ne mogu nikoga da optužujem da je kriv za ovo što se dogodilo, samo želim da nadležni organi utvrde šta se dogodilo, jer se radi o dva ljudska života koja su ovim bila ugrožena ― počela je Nikolina za "Blic", pa nastavila:

 

Primljene smo ćerka i ja u nedelju u ranim jutarnjim satima u bolnicu sa teškim trovanjem gasom. Slučajnost nas je spasila. Moj suprug koji nije bio Zagrebu je odregovao najbolje moguće. Da je moja odluka bila sprovedena, mi ne bismo bile žive. Čula sam se sa suprugom kada sam došla iz grada sa ćerkom, rekla mu da idemo da gledamo film. Pozvala sam ga oko ponoći i rekla da se ne osećam dobro i da Una povraća. Rekla sam mu da ću ujutru otići kod doktora. Međutim, on je insistirao da odemo to veče. Pozvao me je posle ponovo, ali se nisam javljala na telefon, jer sam očigledno izgubila svest. Kasnije sam od njega čula da je redom zvao prijatelje, te je uspeo našeg bliskog prijatelja da dobije u te kasne sate. Oni su pozvali policiju i hitnu, koji su pomogli da se razvale vrata i da dođu do nas. Posle su nas transportovali u bolnicu, malopre smo izašle iz bolnice. Apelujem da se zakonom uvede alarm za gas, jer se tako mogu spasiti ljudski životi. Meni se dogodilo to da su instalacije redovno održavane, ali kao što vidite, mogao se desiti najgori scenario.

 

Nikolina Pišek, Vidoje Ristović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

makonda-tracker