TALENAT I ZNANJE

GODINAMA JE POMAGALA LJUDIMA DA SPOZNAJU SEBE: Rialdu Kadrić svi znaju kao glumicu, a ovo je bilo njeno pravo ZANIMANJE!

1

Vest da je preminula čuvena Marija iz hit serijala "Lude godine", potresla je domaću javnost.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Rialda Šebek Kadrić iznenada je preminula u 58. godini u Atini, gde je živela i gde se uspešno bavila psihoterapijom.

 

Rialda je po završetku gimnazije upisala studij Svetske književnosti u Beogradu. Kako bi usavršila znanje engleskog jezika 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je ponovo odveo u englesku prestonicu dve godine kasnije, ali tada je ostala više od 30 godina.

 

U međuvremenu se odlučila se za  psihologiju i postala licencirani psihoterapeut.

 

"Moja uloga je da stupim u kontakt sa klijentom u dijalog, istovremeno prateći dinamiku terapijskog odnosa i kako se nesvesni fenomeni manifestuju u tom kontekstu. Cenim da preduzimanje prvog koraka može biti zbunjujuće. Zbog toga smatram važnim naglasiti da je najmanje što možete očekivati pristup bez osude, stroga poverljivost i mogućnost razgovora u sigurnom okruženju" - navela je u opisu svog načina rada Rialda koja se bavila pretežno psihoanalizom.

 

Rialda Kadrić
foto: printscreen prva tv

"Terapijske usluge koje nudim prilagođene su potrebama. Radim tempom i ritmom koji odgovaraju klijentovim određenim okolnostima i sposobnosti da obradi preduzeti posao - takođe je na ovaj način opisivala svoj način rada nekadašnja glumica koja je poslednjih godina živela na relaciji Atina"- London.

 

 

 

makonda-tracker