teška i bOLNA PRIČA

RASLA JE BEZ MAJKE, A SMRT BRATA JU JE POTPUNO UNIŠTILA: Život naše PEVAČICE obeležile su velike porodične TRAGEDIJE

1

Njena srceparajuća priča nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

foto: Youtube / Prinscreen
foto: Youtube / Prinscreen

Iako je njeno pravo ime Mirjana Petričević, mnogo je poznatija pod imenom Mira Kosovka, a njen život bio je sve samo ne lak i bezbrižan.


Dok je bila dete, Miru su otac i braća oblačili kao dečaka, a majku nije ni imala. Kako se navodi, ubijena je, a 1999. godine Mira se odselila u Australiju.

 

- Muka me, sine, naterala da odem. Svi moji su izbegli iz Đakovice, niko nema para, niko te ne pita kako ti je... Kada su me pozvali ljudi iz Australije i pitali za koliko novca ću otići da radim, rekla sam im: “Koliko date.” Kad nemaš para, i sto maraka je mnogo. Otišla sam i ostala tamo - ispričala je jednom prlikom Mira.

1 / 3 Foto: PRINTSCREEN/PREMIJERA

Osim što nije imala majku, morala je da se nosi i sa smrću brata bilazanca. Zbog toga je prestala da se bavi muzikom.

 

- Više nisam mogla da pevam, nije mi bilo ni do čega. Smrt brata me je potpuno uništila. I danas osećam veliku prazninu. Uvek je voleo da me vidi nasmejanu i lepu, zvao me je “Moj crni labude”... Posle njegove smrti bila sam emotivno ubijena, mislila sam da će mi biti lakše uz alkohol - rekla je Mira u jednom intervjuu.

 

Kako je jednom prilikom navela, jako bi volela da poseti rodnu Đakovicu.

 

- Volela bih da vidim svoju devojačku sobu, volela bih da vidim svoje ruže koje sam ja sadila ali... Neko drugi uživa, sve je naše ostalo dole, moje braće i moje. Nije baš lako ali Bože moj. Zidovi su zidovi i kuća je kuća, Bože moj ali majku su mi ubili tada i to mi je najveća rana - priznala je pevačica pre nekoliko godina u razgovoru za medije.

 

 

makonda-tracker