tužan je

"BILA JE KAO DEVOJČICA, NEMA GLUME SAMO NEŠTO ČAROBNO": Slobodan Ćustić se sa setom priseća divne Mire Furlan!

0

Veoma mu je bilo teško kada je čuo da je preminula.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Glumac Slobodan Ćustić veoma se rastužio kada je čuo da je preminula njegova koleginica Mira Furlan, sa kojom je odigrao nekoliko uloga. Na ovaj način opisao je njen talenat i poznanstvo.

 

"Ja je pamtim po mom jednom od dva najdraža filma, prvi je "Kuduz", a drugi je "Đuka Begović" koji se snimao u Hrvatskoj 1991. godine. Poznavali smo se i pre, ali nismo radili, to mi je bilo baš onako žao, ali... Ona je bila fantastična glumica, fantastična žena, čovek, bila je uvek razgrabljena, igrala je uglavnom u najboljim filmovima, najboljim projektima... I onda sam ja trebao da igram Đuku Begovića i Mira Furlan je trebalo da mi igra majku. Mi smo tu negde, 3-4 godine razlike, i ja pitam reditelja:"Kako to misliš, ona, prelepa žena, igra moju majku?". Kažu mi:"Tebe ćemo malo da podmladimo, nju ćemo malo postarati i sve će biti u redu" - sa setom u glasu  priča Slobodan, koji se prisetio jedne od njihovih zajedničkih scena na Slavoniji: 

 

Mira Furlan
foto: Dragana Udovičić

"Taj dan, to druženje sa Mirom... Bila je kao devojčica. Ne mogu da izdvojim nijednu njenu ulogu, jer sve što je odigrala to je školski primer brilijantno odigrane uloge. Bila bi nepravda izdvojiti bilo koju njenu ulogu. Ta dama, kad izgovori reč pred kamerom, to je to... Nema glume, nego jednostavno nešto čarobno. Kad sam čuo da je preminula, ja sam ceo dan bio u strašnom minusu i samo se sećam te žetve u Slavoniji, dok smo snimali film" - priznao je glumac u jutarnjem programu Pinka.

 

 

 

makonda-tracker