Sanja Doležal: Osećam se bolje nego ikad

5
Dok se priseća svojih mladalačkih ljubavi, ali i kompleksa, pevačica Sanja Doležal indirektno otkriva recept za stabilan brak i divan odnos sa decom jer je, pre svega, uspela da ostvari ravnotežu duha i tela
foto: Story press
foto: Story press

Popularna hrvatska pevačica Sanja Doležal (48) pre više od tri decenije stekla je zvezdani status i postala jedna od najomiljenijih ženskih vokala s ovih prostora. Simpatična plavuša plenila je iskrenim osmehom koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim, a brojni zaljubljenici u pop muziku osamdesetih želeli su da je nazovu svojom devojkom, drugaricom, suprugom, pa čak i snajom. Ipak, ona je svoje sigurno skrovište pronašla u zagrljaju muzičara Nenada Šarića, s kojim je devetnaest godina u braku i imaju dvoje dece, sina Luku (17) i ćerku Leu (15).

- Često se međusobno zezamo kako u našoj porodici imamo dvoje tinejdžera i roditelje u klimaksu, zbog čega je zabava zagarantovana. Iako su deca gimnazijalci, nemam problema s njihovim odrastanjem i ponašanjem. Odlični su učenici, vrlo zabavni, otvoreni i samostalni. Otvoreno razgovaramo o svemu i verujem da smo ih suprug i ja naučili životnim vrednostima i važnosti porodice. Nastojimo da povremeno otputujemo zajedno i prilično smo bliski. Ipak, svesna sam da dolazi vreme kada će im druge osobe postati jednako važne, ako ne i važnije od nas. Međutim, bitno je da uvek znaju da imaju našu ljubav i podršku bilo gde da se nađu – priča pevačica koja je na svoj trideseti rođendan odlučila da se uda za svog kolegu, muzičara Nenada Šarića, s kojim je pre venčanja bila u dugoj vezi.

- U braku smo skoro 19 godina i stalno smo zajedno, kako na poslu, tako i kod kuće. Kao u svakom braku, imamo i lepih i manje lepih trenutaka, ali nikada nismo razmišljali o razvodu. Mislim da je razgovor i zdrava komunikacija osnov rešavanja svih mogućih nesporazuma – objašnjava Sanja koja je u periodu najveće popularnosti kao prava zavodnica osvajala srca tada najpoželjnijih jugoslovenskih ličnosti, među kojima su bili sada pokojni košarkaški as Dražen Petrović i njen šef iz Novih fosila Rajko Dujmić.  

- Moja i Draženova mladalačka ljubav nikada nije bila tajna. I tada su mediji o tome pisali i objavljivali fotografije. Budući da je to bilo tako davno i da Dražen, nažalost, više nije među nama, ne mislim da ima smisla ovu temu dalje razvlačiti po novinama. Danas na te mladalačke ljubavi gledam onako kako i treba, sa simpatijom i lepim uspomenama. Nije bilo problema sa medijima i zbog toga nisam osećala nikakav pritisak jer nikada ništa nisam skrivala – priseća se dama koja se, dok su mnogi za njom sekli vene, borila s nekim svojim ličnim demonima.

- Verujem da se većina devojaka ne oseća dobro u svojoj koži i nalazi bezbroj stvari na sebi koje joj se ne sviđaju. Tako sam i ja kao mlada patila zbog tih stvari. Danas se osećam bolje nego ikad jer sam svesna da je zadovoljstvo životom proporcionalno sa stanjem duha, a ne fizičkim izgledom. Moja borba s kilogramima je konstantna. Polako se vraćam na svoju idealnu kilažu i ne pušim, zbog čega sam izuzetno srećna i ponosna. Igram badminton, plešem zumbu i redovno vežbam. Sve u svemu, telo me dobro služi – objašnjava pevačica koja će 17. novembra sa bendom Novi fosili stati pred beogradsku publiku na koncertu u Sava centru.

- Nakon pune tri godine, opet se vraćamo svojoj vernoj publici u Beogradu. Uvek smo imali divne koncerte, tako je bilo i 2008. godine. Često ponavljam kako uvek obećam puno dobrih, pozitivnih emocija, mnogo veselja i na trenutak sećanje na dobra stara vremena. Grupa Novi fosili službeno se raspala 1991. godine početkom rata na ovih prostorima i zajedno nismo svirali petnaest godina, ali privatno smo se ipak družili. Na poziv našeg tadašnjeg producenta, okupili smo se 2005. i napravili veliki koncert u Zagrebu, kako bi klinci koji pevaju naše pesme, konačno uživo videli Nove fosile – zaključuje Sanja.

Moni Marković

makonda-tracker