Dejan Petrović oduševio publiku u Sava centru

0
Najmlađi majstor trube Dragačevskog sabora trubača i prva truba sveta za 2010, nastupio je u pratnji svog Big benda, a na sceni su mu se tokom koncerta pridružili mnogi poznati gosti

Brojnim nagradama ovenčan, mladi trubač iz Dubokog kod Užica, Dejan Petrović, digao je na noge publiku u Sava centru, na svom prvom solističkom koncertu.

Svirao je više od dva sata raznorodan repertoar, od srpske tradicionalne muzike do domaćih i stranih hitova, pesama Stinga, grupe ABBA, Prljavog kazališta…

Atmosfera je dostigla vrhunac kada su Dejan Petrović i Big bend zasvirali Krug od EKV.

Kao gosti, prvo su nastupili Sergej Trifunović i Skaj Vikler, koji su pevali Stani, stani, Ibar vodo, pesmu koja je, kako je Trifunović rekao najlepši srpski bluz svih vremena. Uz napomenu da su ovo pesmu voleli mnogi glumci od Bate Stojkovića do Cige Jerinića, Sergej je posvetio Petru Kralju, koji je juče ujutru preminuo.

- Pera je bio glumac koji je najlepše recitovao poeziju. Pero, gde god da si sada, ovo je posvećeno tebi - rekao je.

Na sceni se kasnije pojavila Tijana Dapčević, otpevavši obradu pesme Rekla nana, sa poslednjeg albuma Dejana Petrovića Udahni duboko.

Među gostima su bili maestro na klarinetu Božidar Boki Milošević, zvezda Granda Mirjana Aleksić, koja je pevala u bendu Dejana Petrovića, kao i ansambl Kolo.

makonda-tracker