Rade Šerbedžija: Nisam više baraba

0
Slavni glumac Rade Šerbedžija otkriva da će njegova prijateljica Anđelina Džoli tokom sledeće godine doći u Srbiju, ali se osvrće i na saradnju sa Lijamom Nisonom s kojim trenutno snima u Turskoj
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Uspevši da preciznom organizacijom uskladi svoje porodične odnose kako se njegovo odsustvo ne bi znatno osetilo, slavni glumac Rade Šerbedžija (65) otputovao je prošlog četvrtka na višenedeljni boravak u Tursku gde je počelo snimanje trilera Taken 2, u kojem igra jednu od glavnih uloga zajedno sa Lijamom Nisonom (49). Poslednjih meseci, kada je domaća javnost u pitanju, osim pomisli na vrsne role u holivudskim sagama, pominjanje imena ovog umetnika iziskuje i pitanje da li će i kada njegova prijateljica Anđelina Džoli pristići i u Beograd.

- Anđelina sledeće godine sigurno dolazi u Srbiju, ali još ne znam hoće li se to desiti na proleće ili malo kasnije - započinje Šerbedžija koji je bio glavni inicijator pregovora oko dolaska Džolijeve 2012. godine u Beograd. Inače, on će obaveze oko snimanja ostvarenja Taken 2 podrediti premijeri filma koji je režirala njegova prijateljica Anđelina Džoli.

- Trebalo bi da do tada završim sve svoje scene, ali u svakom slučaju biću prisutan na premijeri filma U zemlji krvi i meda, koja je zakazana za kraj godine u Americi - kaže umetnik koji u ostvarenju produkcijskih kuća 20th Century Fox i EuropaCorp tumačiti lik Murada. Naime, Rade igra osvetoljubivog čoveka, oca otmičara čiji se život u filmu završava nasilnom smrću.

- Snimanje će trajati tri i po meseca u Francuskoj i Turskoj. Igram glavnog negativca u tom špijunskom ostvarenju, a pozitivac je Lijam Nison, dok su svi ostali, zajedno sa mnom krimosi - smeje se glumac priznajući da mu nije teško da igra osvetoljubivog čoveka iako je privatno totalno drugačiji.

- Ne mogu da pričam o tome da li taj lik tokom njegovog stvaranja poredim sa svojim ranijim ulogama, ali naravno da je on potpuno autentičan - iskren je Rade koji uprkos godinama vešto barata na nekoliko poslovnih polja, a sigurnu luku u kojoj crpi snagu za poslovne pobede nalazi u braku sa rediteljkom Lenkom Udovički (41), ali i u snažnom odnosu koji neguje sa svojim naslednicima Danilom (39), Lucijom (37), Ninom (19), Vanjom (16) i Milicom Almom (14).

- Supruga me pušta da činim šta god mi je volja, zato valjda nigde i ne idem. Kraj nje mi je najlepše. Sad kao da više nisam baraba i sve više volim da provodim vreme kod kuće sa njom i decom. Možda je tako i zbog toga što mi Lenka kaže: Idi u kafanu. Možda ne idem baš zato što mi niko ne brani. (Smeh) Lenka i ja imamo super odnos. Ne bih rekao da mi je bila umetnička inspiracija. Inspirisan sam svim drugim stvarima, oko nje, u njoj i na njoj. Ona je talentovana rediteljka, ali naše su privlačnosti drugačije prirode i nemaju veze sa teatrom i filmom. A dobro znam da ni ja njoj nisam najdraži glumac -  otkrio je nedavno Rade za Story tajnu svog uspešnog braka sa Lenkom Udovički.

Nikola Rumenić

makonda-tracker