Džastin Biber prvi dobitnik MTV Voices nagrade

0
MTV je danas objavio da će Džastin Biber i Forum mladih Severne Irske biti nagrađeni prvim MTV Voices nagradama na posebnoj ceremoniji tokom vikenda dodele 2011 MTV EMA nagrada, 6. novembra u Belfastu

MTV Voices je novi MTV-jev društveno odgovorni brend, jedinstvena online platforma koju MTV pokreće u subotu, 5. novembra, a predstavlja društveno pozitivne i inspirativne sadržaje koje proizvodi odabrani tim globalnih saradnika, međunarodnih i lokalnih muzičkih izvođača i MTV-jeva publika. Sponzori dodele 2011 MTV EMA su Dell, Replay, Hyundai i Swatch.

Kao prvom izvođaču koji će primiti MTV Voices nagradu, Džastinu Biberu će biti odato priznanje za njegov ambiciozni projekat Believe Charity Drive, kojim ovaj mladi muzičar podstiče svoje fanove da pomognu u prikupljanju nekoliko miliona dolara za 20 dobrotvornih fondova širom sveta. Beber je te organizacije odabrao zbog njihove usmerenosti na obrazovanje, dobrobit mladih i muziku. Uz njegov rad na Believe Charity Drive, Džastin je vrlo aktivan u Make A Wish fondaciji i organizaciji Pencils of Promises, koje pomažu u izgradnji škola za decu koja nemaju pristup obrazovanju.

Svake godine na dodeli MTV EMA, MTV će takođe nagrađivati i lokalne organizacije u gradu-domaćinu dodele, čija misija odražava duh projekta MTV Voices. Ove godine, nagradu će primiti Forum mladih Severne Irske (Northern Ireland Youth Forum - NIYF), organizacija koju vode mladi, a za cilj ima inspirisanje i osposobljavanje mladih ljudi za akitvno učestvovanje u društvenim pitanjima koja ih dotiču. Putem različitih događaja, online foruma, programa obuke i lobiranja, NIYF želi da izgradi samopouzdanje kod svojih vršnjaka i tako ih podstakne da podignu svoj glas kako bi uticali na društvena pitanja i političke odluke. Osim ove nagrade, NIYF će takođe dobiti dar Hyundaija - novi Veloster sports coupe, zvanično vozilo MTV EMA 2011, kako bi lakše izvršavali svoje zadatke.

Dodela 2011 MTV EMA, koju će voditi multitalentovana pevačica i glumica Selena Gomez, prenosiće se u nedelju, 6. novembra u 21 ča iz Belfasta, u Severnoj Irskoj. Lejdi Gaga, Bruno Mars, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, Jessie J, LMFAO, Džastin Biber, Dejvid Geta i Snow Patrol potvrdili su svoje nastupe, a Nikol Snooki Polici, Dženi JWOWW Farli, zvezda serije Awkward Ešli Rikards, Keti Peri, Hajden Panetjer, Bar Refaeli, Sheamus, Irina Šajk, Dejvid Haselhov i Džeremi Skot biće prezenteri nagrada. Queen će primiti ovogodišnju Global Icon nagradu i održati specijalni nastup. Gledaoci mogu glasati za svoje omiljene EMA izvođače na www.mtvema.com. Lejdi Gaga vodi u grupi nominovanih za EMA nagradu sa šest nominacija, Keti Peri i Bruno Mars je slede u stopu sa četiri nominacije. Adel, Džastin Biber i Thirty Seconds To Mars se takmiče za po tri nagrade. Ostali nominovani za EMA nagrade su Foo Fighters, Snoop Dogg, My Chemical Romance, Dženifer Lopez, LMFAO, Jessie J, Bijonse, Coldplay, Eminem, Arcade Fire, Red Hot Chili Peppers, Far East Movement, Kanje Vest, Linkin Park, Wiz Khalifa i Kings of Leon. Ričard Godfri i Brus Gilmer su izvršni producenti dodele 2011 MTV EMA.

 

makonda-tracker