dosta JOJ JE LOŠIH VESTI

"NE KUKAM ― KO SAM JA DA KUKAM?" Ana Bekuta OGOLILA DUŠU, pa priznala zbog čega je TUŽNA

3

Pevačica Ana Bekuta je otvoreno priznala da je estrada u teškoj finansijskoj situaciji i da će muzičari morati da se naviknu da žive skromno, te razvlače malu sumu novca od prvog do prvog.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Zbog pandemije korona virusa mnogi su ostali bez posla ili su im smanjena primanja, a među njima su i umetnici. Dok glumci pokušavaju da se izbore sa krizom tako što snimaju serije i filmove, pevači su s druge strane u vrlo nezavidnoj situaciji jer su im svi nastupi otkazani do daljeg.

 

Ana Bekuta prva je među njima koja je podelila iskrene brige koje joj se motaju po glavi ovih dana. Ona je pre nekoliko dana podelila sa javnošću da joj nedostaju druženja sa publikom, a sada je bliže objasnila svoj stav.

 

Rastužuje me kada se moje pređašnje poruke u delu javnosti tumače kao kukanje zato što ne radim. Ne, ne kukam i ne, ne radim. Ko sam ja da kukam, živa i zdrava, pored hiljada obolelih koji se ovih dana bore za život? Ko sam ja da se žalim pored naših lekara koji svaki dan neumorno rade prekovremeno i za bedne plate rizikuju zdravlje i život. Iza mene je 35 godina karijere i čitav jedan život. Bilo je i dobrih i loših dana. Srećna sam što sam zaradila za život radeći ono što najviše volim – pevajući. Zato je strašno gledati i slušati kolege iz zemlje i regiona koji navijaju da se ponovo otvore klubovi kako bi mogli ponovo da pevamo. Da li ste normalni? Nijedan ljudski život nije vredan nečijeg nastupa, a ni nečije karijere. Nijedan ljudski život ― poručila je Ana, te dodala:

 

Sva zla su prošla, proći će i ovo. Da, verovatno ćemo ostati bez para. Verovatno će nam stvari koje su bile svakodnevica postati luksuz. Možda ćemo svi da osetimo kako je to razvlačiti malu sumu novca od prvog do prvog. Možda ćemo tada shvatiti kako živi prosečan lekar u Srbiji. Čuvajte se. Važno je da preživimo. Ponovo će biti radosti i života. Prošlo je sve, proći će i ovo. Pevaćemo ponovo!

 

1 / 7 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

― Razlog mog posta je što sam želela da uputim umirujuću poruku ludima. Da ih malo umirim, da shvatimo da nam je svima jednako teško, da smo svi u istom košu i da je trenutno najvažnije da sačuvamo svoje zdravlje. Moramo da čekamo da ovo prođe, znam da su mlađe kolege najpogođenije, ali isto tako verujem da će sve proći, pa mora posle kiše da grane sunce. Mi stariji pevači imamo tu neku potporu, ali znam da je mlađima najteže, kao i ostalim muzičarima koji nas prate kroz nastupe. Ali ne sme nijedan život da se dovodi u pitanje zbog naših nastupa. Tako da je moja poruka da ne gubimo nadu, da se malo skromnije živi i da će sigurno sve ovo proći.

 

Ana je nedavno objasnila da joj je dosta loših vesti.

 

― Najdraža moja Srbijo, kad ćemo ponovo da pevamo? Da se grlimo i ljubimo? Kad ćemo o ovom vremenu pričati u anegdotama? Svaki dan hiljade zaraženih, stotine na respiratorima, uvode se nove mere. Kao da danima nisam čula lepe vesti ― napisala je pevačica na Instagramu i dodala:

 

Dajte mi neku lepu vest. Da li je neko dobio dete? Dobar nalaz u bolnici? Neko položio težak ispit? Neko se zaljubio? Pišite mi lepe vesti da se radujemo.

 

 

makonda-tracker