Dejan Petrović: Prava ljubav ne zna za granice

0
Kada je pre četiri godine dobio ćerkicu Jovanu, život majstora trube Dejana Petrovića dobio je nove obrise, a odnos sa sedam godina starijom suprugom Brankom postao je još snažniji
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Kada se ugase svetla pozornice na kojoj trenutno uživa u uspehu albuma Udahni duboko, jedan od najboljih srpskih trubača Dejan Petrović (26) uživa u harmoničnom porodičnom odnosu sa suprugom Brankom (33) i ćerkicom Jovanom (4). Ovaj rođeni Užičanin, iako je još kao veoma mlad nekoliko puta osvajao Zlatnu trubu u Guči, ove godine nije želeo da učestvuje na Saboru trubača jer, kako kaže, više ne želi da se takmiči. Miran porodični život počeo je pre pet godina kada se venčao sa Brankom nakon godinu dana zabavljanja. Zanimljivo je da je Dejan na ludi kamen stao u dvadeset prvoj godini, baš kao i njegov otac Mića, ali i dve godine stariji brat Darko. Iako je supruga starija od njega sedam godina, ta razlika im u svakodnevnom životu ne predstavlja nikakav problem.

- Zbog načina na koji je odrastao i činjenice da je bio veoma mlad kada je ostao bez oca, Dejan je u nekim stvarima ipak ozbiljniji od mene. Razliku u godinama uopšte ne osećamo – priča Branka koja s mnogo poverenja u svog supruga i bez imalo ljubomore doprinosi njihovom zdravom odnosu. Pre nego što je rodila ćerkicu Jovanu, imala je svoj kozmetički salon koji je nakon porođaja zatvorila i od tada je sva njena energija usmerena na porodicu.

- U našem odnosu nema problema, ljubomore ili nepoverenja. Ja sam još kao dečak sa četrnaest godina upao u vrtlog životne problematike. Kada mi je otac preminuo, naprasno mi se prekinulo detinjstvo i odrastanje jer sam morao ozbiljno da radim. Ugovarao sam poslove, izdržavao porodicu i morao da se družim sa očevim prijateljima koji su bili tatini vršnjaci ili čak stariji od njega. Kada sam se oženio, imao sam dvadeset jednu godinu, ali sam se osećao kao tridesetpetogodišnjak – ističe Dejan koji je krenuo stopama oca Miće, priznatog trubača, a odrastanje sa majkom Katom i bratom Darkom usmerilo ga je ka porodičnim vrednostima koje sada prenosi na svoju  ćerku.

- Kakva nam je Jovana, poželo bih da imamo još dve ćerke. Ipak, najviše bismo voleli da dobijemo i sina. Želeo bih da udovoljim supruzi pošto su muška deca privrženija majkama. Svakako, planiramo još jedno ili dvoje dece, ali o tom potom – priča muzičar i otkriva na koga liči njihova jedinica.

- Jovana je karakterno povukla na mene, a u šali kažem kako je sa mnom čak i u boljim odnosima. Rekao bih da ima mnogo toga i Brankinog i mog, ali likom podseća na moju majku. Interesuje je sve, pa i muzika. Ja sam u osmoj godini počeo da sviram, a ako Jovana bude htela, voleo bih da završi nižu muzičku školu, pre svega zbog sebe kako bi imala osnovno muzičko obrazovanje – sa puno ljubavi priča Dejan maksimalno posvećen pripremi koncerta koji će održati 10. novembra u Sava centru. Gosti će mu biti Sergej Trifunović, Tijana Dapčević, Zvonimir Đukić Đule, Boki Milošević i ansambl Kolo.

- Radimo mnogo novih aranžmana i veoma nam je naporno. Drago  mi je što sam novim albumom pridobio i novu publiku. U životu sam uvek gledao napred i želim da radim drugačije od ostalih. Svadbe uvek mogu da sviram, ali život prolazi i ne treba se fokusirati samo na njih – zaključuje Dejan koji, iako veoma posvećen izdržavanju porodice, trenutno studira na Višoj elektrotehničkoj školi.

Ksenija Konić

makonda-tracker