tuga

PREMINUO IVAN BEKJAREV: Čuveni glumac napustio ovaj svet u 74. godini

1

Glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

On je odigrao veliki broj uloga, a najviše ćemo ga pamtiti po liku čuvenog Stevice Kurčubića u seriji "Bolji život".

 

Vest o njegovoj smrti objavio je glumac Saša Joksimović na svom Instagramu, gde se oprostio od svog profesora glume.

 

"Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sećam se kad sam te upoznao dragi profesore, 1999. na Akademiji u petici. Onaj vrisak ti se dopao, sećam se... A trebalo je da radimo sad i predstavu... Trebalo je. Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve, profesore."

 

Bekjarev se prošlog meseca zarazio virusom korona, a pre nekoliko dana javnost je zabrinula informacija da mu se pogoršalo zdravstveno stanje. Ležao je na Infektivnoj klinici.

 

Ivan Bekjarev odigrao je više od 150 pozorišnih uloga , od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak.

 

Snimio je preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji... Za doprinos izabran je za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku (AFUN).

 

Bio je veoma uspešan radio i TV voditelj, a 1970. godine rekao prvo "Dobar dan" na tada novom radiju "Studio B". Na Radio Beogradu-202 godinama je bio autor i voditelj kultne emisije "Mislim na vas, mislite na mene".

 

Imao je i veći broj svojih šou programa na raznim televizijama. Takođe, igrao je i pevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima, operetama...

 

Bekjarev je rođen 6. aprila 1946. godine u Beogradu.

 

 

makonda-tracker