in memoriam

OSTALI SMO BEZ JOŠ JEDNOG GLUMCA IZ ČUVENE SERIJE: Preminuo Dragojlo iz serije "Selo gori, a baba se češlja"

1

Glumac Mirko Babić preminuo u 72. godini

foto: Screenshot
foto: Screenshot


Srpski glumac Mirko Babić preminuo je, a tužne vesti saopštio je njegov kolega Radoš Bajić.

 

Glumac i reditelj se od prijatelja oprostio sledećim rečima:


Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je ostala bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnog pozorišta Joakim Vujić u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitosti i lepote… Naš dragi Mirko… Ne zna se - da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih – bio je i jedno i drugo… Jedinstven, grandiozan i neponovljiv… Nemoj da se ljutiš… i počivaj u miru dragi moj Dragojlo…

 

Mirko Babić je 1973. godine diplomirao na Akademiji za pozorište, film i televiziju u Beogradu u klasi profesora Milenka Maričića.

 

Bio je stalni član ansambla Teatra "Joakim Vujić" u Kragujevcu a u dva navrata je bio i direktor ove kuće. Dobitnik je brojnih nagrada za uloge u pozorištu. Za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti Srbije, 2009. godine, dodeljena mu je Statueta Joakim Vujić, nagrada koju Knjaževsko-srpski teatar dodeljuje svake godine, na Sretenje, 15. februara. Dvadeset osmog oktobra 2011. godine na sednici Skupštine Grada Kragujevca imenovan je za v. d. direktora Knjaževsko-srpskog teatra.

 

Njegova najpopularnija uloga je lik Dragojla u TV seriji "Selo gori, a baba se češlja".

 

makonda-tracker