Montevideo, Bog te video na Američkom filmskom marketu

0
Domaći filmski hit Montevideo, Bog te video u produkciji Intermedia Network, reditelja Dragana Bjelogrlića, 4. novembra biće prikazan na Američkom filmskom marketu u Los Anđelesu, koji se ove godine održava od 2. do 9. novembra

Montevideo, Bog te video kao srpski kandidat za Oskara u kategoriji najbolji strani film će se na američkom tržištu u Wilshire Screening Room na Beverli Hilsu predstaviti u okviru Evropske filmske promocije (European Film Promotion). Ova organizacija koja se bavi  promocijom i podrškom onih evropskih filmova koji ulaze u trku za Oskara, ove godine će na američkom marketu (AFM), pored filma Montevideo, Bog te video, promovisati još 11 filmova koji dolaze iz drugih evropskih zemalja (Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Irska, Island, Makedonija, Holandija, Španija i Švajcarska).

Američki filmski market svake godine okuplja preko osam hiljada profesionalaca iz filmske industrije iz više od 70 zemalja. Priliku da ove godine bude prikazan zainteresovanim američkim distributerima, kupcima, određenim novinarima, a i članovima Američke filmske akademije imaće i srpski film Montevideo, Bog te video.

Romantična priča o fudbalskim junacima iz 1930. godine je osvojila domaću publiku i pobrala nagrade na mnogim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima. Ova filmska priča će do kraja oktobra biti i u takmičarskom programu još dva međunarodna filmska festivala, u Sao Paulu i u Fort Loderdelu na Floridi.

makonda-tracker