Viki Miljković: Maskenbal za mog šmekera

1
Pevačica Violeta - Viki Miljković prepričava kako je protekla četvrta rođendanska proslava njenog sina Andreja koji je uprkos brojnim poklonima najviše poželeo da uskoro dobije brata ili sestru
foto: Ivan Dobričić
foto: Ivan Dobričić

Mada već decenijama ima uspešnu karijeru, folk pevačici Violeti - Viki Miljković (36) uloga majke je najvažnija otkako je dobila sinčića Andreja. Upravo zbog toga ponosna mama se zajedno sa svojim suprugom, kompozitorom i producentom Draganom Taškovićem Tašketom (39), trudi da svom mališanu priušti detinjstvo kao iz bajke. Nedeljama ranije planirala je proslavu Andrejevu četvrtog rođendana znajući da bi njenom nasledniku najveću sreću priuštila zabava po uzoru na njegovog omiljenog crtanog junaka Nodija. Preslatki mališan poželeo je da mu mama i tata za rođendan prirede maskenbal, pa je protekle srede igraonica Džungla bila mala da primi sve Andrejeve drugare, ali i prijatelje šarmantne pevačice i njenog muža.

- Kuma Sanja Đorđević uživala je u proslavi svog kumčeta, a druga kuma Ceca Ražnatović poslala je poklon pošto nije mogla da dođe. Njena deca Anastasija i Veljko trenutno su na Kipru, ali su zato došli Helena i Viktor, naslednici Cecine sestre Lidije Ocokoljić - kaže Viki i prepričava kako se njen sin proveo na svom rođendanu.

- Andrej je insistirao da ima kostim poput onog koji nosi Nodi, a pošto obožava tu animiranu seriju bio je presrećan kada smo mu ga nabavili, ali i angažovali animatora u Nodijevom kostimu koji mu je pomogao da duva svećice. Andrej nije skidao osmeh sa lica i bio je presrećan jer mu je tog dana najbolji drugar bio Nodi. Nakon proslave rođendana od uzbuđenja nije mogao da zaspi do duboko u noć, nego je otvarao poklone. Mi smo mu kupili garderobu i slične potrepštine kojima nije oduševljen jer su centar njegove pažnje igračke i animirani junaci - objašnjava pevačica i ističe da je njen sin skromno dete i da nikad nije tražio preskupe poklone, nego već dugo ima samo jednu želju.

- Andrej svakog dana govori kako želi da dobije brata ili sestru, a ne samo za rođendan. Već je smislio i imena, pa nas stalno bombarduje tim zahtevom. Ispunićemo mu želju, ali to neće biti uskoro - iskrena je Viki ponosna na to što njen mališan nije razmažen.

- Uvek je znao šta hoće, a šta neće jer je veoma specifičan po tom pitanju i čak pomalo tvrdoglav. On je dete sa kojim o svemu možemo da se dogovorimo pošto je razuman i shvata šta je dobro, a šta ne. U tome ga ne sputavamo, nego ga samo usmeravamo - naglašava pevačica koju je pored ispunjenog privatnog života, usrećio i uspeh na poslovnom planu, te je veoma raduje što je 13. oktobra na prestižnoj manifestaciji Oskar popularnosti u Sarajevu zajedno sa čuvenim pevačem Halidom Bešlićem dobila nagradu za duetsku pesmu Ne zna juče da je sad, a uskoro će snimiti i spot za numeru Ko to zna.

Ksenija Konić

makonda-tracker