Elena Karić: Intimni jubilej u Moskvi

1
Nakon što je dobila poklon o kojem je godinama maštala, dizajnerka nameštaja Elena Karaman-Karić svoj jubilarni 40. rođendan proslavila je sa suprugom Jugoslavom i bliskim prijateljima u ruskoj prestonici
foto: Facebook
foto: Facebook

Sada već po sopstvenoj maloj tradiciji, dizajnerka nameštaja i vlasnica kompanije Lorca design Elena Karaman-Karić svake godine svoj rođendan 30. septembra proslavi na nekoj zanimljivoj lokaciji u svetu. Ove godine odlučila je da svoj jubilarni četrdeseti rođendan dočeka u Moskvi okružena svojim najbližim prijateljima. Nekoliko dana pre polaska u rusku prestonicu njen suprug Jugoslav Karić (33) poklonio je svojoj voljenoj dugo željeni poklon. Naime, kako je Elena oduvek zaljubljena u umetnost, godinama je maštala o savršenoj skulpturi - stolici u obliku šake Pedra Friderberga iz Meksika koja je napravljena 1970. godine. Prelepa skulptura u boji zlata, izrađena od mahagonija, pronašla je savršeno mesto u domu ovog skladnog para, a dizajnerka je svojim prijateljima otkrila da joj je to najlepši rođendanski dar koji je ikada dobila. Ideju da joj pokloni skulpturu njenog omiljenog umetnika Jugoslavu je, između ostalih, dao Elenin najstariji sin Luka Mijatović (19) koji studira u Americi, ali je i on jednako želeo da svojoj mami  priredi iznenađenje, Samo nekoliko dana pre svog rođendana, Elena je sa suprugom i prijateljima odsela u luksuznom hotelu u Moskvi, a dane je provodila tako što je opčinjena umetnošću obilazila brojne znamenitosti ove metropole. Slavljeničko veče priređeno je u jednom prefinjenom moskovskom restoranu uz brojne kulinarske specijalitete.

- Još kao veoma mlada spoznala  sam da, nažalost, novcem ne možete kupiti ono što vam je najvažnije i do čega vam je najviše stalo. Ne možete ga trampiti za malo zdravlja i koju suzu manje, ne možete ga se u ime nečega čak ni odreći. Skup poklon ne mora a priori da znači dobar poklon. Lepo je kada vas neko osluškuje, prati vaša nastojanja i u skladu sa tim odvoji delić svoga vremena da vas obraduje - objasnila je svojevremeno Elena za Story.

Ovu proslavu rođendana Elena je želela da upamti i po promeni svoje frizure jer je nedavno zanosnu smeđu nijansu vlasi ofarbala u gotovo crnu boju, a mnogi su odmah primetili da dizajnerka neodoljivo podseća na prelepu holivudsku glumicu Anđelinu Džoli. Po povratku u Beograd Elena se vratila brojnim poslovnim obavezama, pomaganju oko školskih zadataka sinu Matiji (14), ali i organizaciji rođendanske zabave svog najmlađeg naslednika Simona (6).

Ksenija Konić

makonda-tracker