velika tuga

"OD OPIJATA JOJ SE DEFORMISALA PSIHA": Milić Vukašinović detaljno o paklu koji je preživeo sa naslednicom Majom!

2

Roker je ispričao da je ćerka u par navrata fizički nasrtala na nemoćnu majku. 

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Roker Milić Vukašinović otvorio je dušu i u potresnoj ispovesti ispričao da sebi nikada neće oprostiti što nije uspeo da iz kandži droge iščupa ćerku Maju Avdibegović, koja se pre dve godine predozirala u Sarajevu.

 

Čuveni roker se samo nekoliko sati pre njene smrti, ne sluteći tragediju, sa suprugom Suzanom vraćao u Beograd nakon posete Bosni, gde je boravio da bi neko vreme proveli kao prava porodica.

 

"Moja ćerka je imala 14 godina kada je ta priča počela. Ona je ratno dete i generalno je u Sarajevu dosta dece izvršilo samoubistvo. Jako lako se dolazilo do tih najtežih droga u to vreme. Zaljubila se u jednog dečka koji je bio jako lep, svirao je bubnjeve i bio je veoma talentovan i stalno su se družili... Bilo mi je sasvim normalno da malo popije pivo ili "produva travu". Međutim, taj dečko i svi njegovi drugari su već bili na heroinu. Narkomani se vode mišlju: "Što bih samo ja bio na igli, kad može još neko pored mene." E tako je on nju navukao. Prvo sam pomislio kada je dolazila kući nekako čudna da je bila malo mamurna, da je popila malo više piva i duvala, dok nisam provalio da je u pitanju heroin, a tada je već bilo kasno."

 

Milić tvrdi da je na sve načine pokušavao da joj pomogne, ali da je i sam napravio kobnu grešku, nakon koje više nije bilo povratka.

 

"Prevario  sam se jednom kada mi je rekla: "Evo, tata neću više nikad, nikakvu drogu više neću probati." Htela je da joj iznajmim stan i tu sam napravio najveću grešku, koju sebi nikada neću oprostiti. Iznajmio sam joj stan, nadajući se da se neće vratiti tome i da će joj se zdravstveno stanje poboljšati. Kakvo je u tom stanu bilo leglo narkomana. To je bio horor. I oni su se obično tako okupljali u iznajmljenim stanovima jer ne mogu po haustorima ili na ulici. Kad je stan, onda ih bude i do 50. To je bio užas kada sam video taj stan, bože dragi - mučno mi je i kada se samo prisetim" - kaže Vukašinović, a zatim nastavlja:

 

"Moja prva žena je dva dana čistila sav taj nered. Prva žena mi je zamerila i stalno mi govorila da sam ja kriv što mi je ćerka postala narkomanka i krivila me je što sam joj iznajmio stan, a nisam mogao da pretpostavim da će se sve završiti tako, već sam se nadao da će biti mnogo bolje. Ćerka mi je tada imala 14 godina. Ljudi koji su na heroinu, kada se ubodu iglom, žargonski rečeno ključaju. Bila je čak jedna scena pošto je ona htela da bude bubnjar, ja sam je ipak odvratio od te ideje i napravio sam joj jednu ploču jer je bila zaista talentovana za pevanje. Dešavalo se da dođemo u studio i vežbamo pesme za album, ja nju gledam, ona peva, ja sviram i odjednom čujem da ona ne peva i samo se okrenem, a njoj glava sama pada. Kao kada se vozite autobusom, pa vam se spava i onda mrdate glavom, to tako izgleda. Taj tada dečko je u stvari nju uvukao u sve to. Onda je ona našla muža i dobila dvoje dece, koju ja neizmerno volim i stalno sam u kontaktu s njima. Deca nisu ništa kriva. Oni su moje srce. Taj muž je bio još gori narkoman. Onda je ona jadnica kasnije patila jer je bila svesna da je narkomanka, ali nije mogla da se izbori s tim. Ona se razvela od tog prvog jedinog muža i htela je da nađe normalnog dečka. I sledeći je bio labilan psihički i krizirao je. Video sam da je bila nesrećna i da je htela da se promeni, ali mi je rekla i da ona ne može da nađe normalnog dečka, već samo narkomana. Ceo grad je znao za nju. Heroin, kada uđe u organizam, nestaje psiha koja je nekad postojala. Rak kostiju je kriziranje od heroina kad te bole sve kosti. Kažu da to toliko boli da samo morfijum može da ublaži taj bol, nikakve tablete niti lekovi. Kod heroinskih zavisnika se formira jedan strahoviti strah od tih bolova."

 

Nastavak na sledećoj strani!

 

makonda-tracker