Nina Badić: Nagrada na Runjićevim večerima

0
Nina Badrić je za izvođenje pesme Malinkonija dobila posebno priznanje za doprinos očuvanju Runjićeve muzike na sinoć održanim, sedmim po redu Runjićevim večerima.

Tradicionalna manifestacija posvećena opusu velikog kompozitora Zdenka Runjića održana je pred ispunjenom salom HNK-a, a pevačica koja upravo osvaja radijske top liste novim singlom Mama, ne krije zadovoljstvo zbog priznanja za svoj predani rad.

-Iskreno sam srećna i ponosna zbog ovoga priznanja. Priznanje Zdenko Runjić znači mi jako puno, a sinoć sam bila i ganuta i jako radosna u Splitu kada su mi je dodelili za izvođenje pesme Malinkonija. Runjićeve večeri su definitivno najlepši muzički događaj u Hrvatskoj i svi mi muzičari se unapred čitavu godinu radujemo tom nastupu. Hvala divnoj porodici Runjić, Nikolini Putici i svim sjajnim ljudima iz organizacije što su mi dali sve ove godine priliku da otpevam neke od najlepših pesama koje je Zdenko napisao. Muzika Zdenka Runjića je stub hrvatske muzičkre baštine i biti mali dio Runjićevih večeri je velika čast i sreća svakome od nas. Ovo priznanje delim s njima, Antom Gelom čiji sjajni aranžmani oplemenjuju svake godine ovu muzičku priču, Alanom Bjelinskim i svim divnim muzičarima koji uživaju u svakoj noti i tonu svirajući I pevajući Runjićeve antologijske kompozicije - kazala je Nina Badrić.

makonda-tracker