Milan Popović donirao 100.000 evra za kupovinu novih inkubatora

2
Severinin verenik postao je superheroj Bitke za bebe
Foto: Kurir
Foto: Kurir

Velika humanitarna akcija Bitka za bebe je na početku sedme nedelje dobila do sada najveću donaciju.  Milan Popović je lično donirao 100.000 evra za kupovinu 10 inkubatora koji će uskoro biti na raspolaganju prevremeno rođenim mališanima u svakodnevnoj borbi za život. Prema ličnoj želji donatora, novac će biti usmeren na kupovinu inkubatora sledećim zdravstvenim ustanovama: Dečja bolnica u Novom Sadu, zdravstvenim centrima u Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Somboru, Zrenjaninu, Senti i Kikindi, kao i beogradskom Institutu za neonatologiju i Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici.

Milan Popović, koji je uz druge donatore, svojim velikim doprinosom omogućio da gotovo sve potrebe za inkubatorima u Vojvodini budu podmirene, redovno učestvuje u mnogim humanitarnim akcijama: pomaže rad narodnih kuhinja redovnim mesečnim donacijama, pomaže crkvu, a obnovio je i obnavlja mnoštvo sportskih terena u školama i parkovima širom Vojvodine i u Beogradu, kako bi se omladina okrenula sportu i rekreaciji.

- Ohrabreni smo ovom ličnom donacijom i kada je reč o ’Bici za bebe’ ali i razvoju filantropije i davalaštva u našoj zemlji uopšte. Fond B92 je ovim dodatno ohrabren da nastavi akciju i nakon prikupljanja sredstava za kupovinu 100 inkubatora, kako bi se što više inkubatora nabavilo i time pomoglo bebama, ali i zdravstvenom sistemu naše zemlje. Nastavićemo i sa animiranjem donatora za nabavku neophodnih respiratora, toplih postelja i druge opreme koja je neophodna odeljenjima neonatologije u Srbiji - izjavio je predsednik Fonda B92, Veran Matić.

 

makonda-tracker