23 godine od smrti legendarnog pevača

Životna priča – Toma Zdravković: Sećanje na poslednjeg kralja kafane

Nazad na članak
Ostavite Komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

Komentara: 12

DRAGOLJUB

06-11-2012 13:36h
TAKAV SE NECE RODITI JOS DUGO

Zoran Radulović

23-11-2012 23:11h
Nekad je potrebno da prođu decenije da bi čovek nešto shvatio. Toliko je prošlo od kad sam prvi put čuo Tomin glas kako peva pesmu Odlazi, odlazi kod ringišpila koji se danima okretao na mestu današnjeg bazena Košutnjak. Pesma mi se odmah dopala. I ona i Tomin glas su zvučali sasvim različito, modernije, muzikalnije od svih drigih. A danas sam siguran da je Toma najveći, zapravo jedini. Ko je napravio više evergrin pesama od njega? Prigovarali su mu da mu je glas slabašan?! Kakva glupost! Najmuzikalniji glas koji smo imali ikad prilike da čujemo. Šta je on otpevao, niko nije nikad nije ni pokušao da otpeva kao ON. Jer to je i nemoguće. Koliko je ON bio u pravu kad je rekao da mu se ne sviđa kako drugi pevaju NJEGOVE pesme. Pa, kome bi se mogle sviđati posle slušanja NJEGA kako ih peva? Nije samo našu pesmu, nego je i žene stavio na njihovo mesto. Najveća zadovoljstva, ali i razočaranja vezujemo za njih. Kako je Toma to jednostavno pokazao. Jednim od najvećih propusta smatram to što sam prošao hiljadu puta pored hotel "Šumadija", video NJEGOV poster a nisam pitao kad peva i otišao da GA čujem uživo! Šta bih sad dao za to?! Sreća da postoji snimak iz Skadarlije. Danas ću ga pogledati po ko zna koji put i ponovo shvatiti da može uživo da se peva bolje nego sa svim mogućim savremenim skalamerijama! Počivaj mirno KRALJU, bio si ostao najveći, odnosno jedini!

DARIO

21-01-2013 21:45h
Legendo, u svojim pjesmama živjet ceš vjecno..

Maja

26-01-2013 22:32h
E, rasplaka me ovaj clanak ko kisna godina...

ruhan mustafa

08-07-2013 02:59h
Jeste. Takav je bio Toma- legenda i legenda ostaje.Mislim da je poslednji koncert odrzao u maloj Medvedji kod Leskovca- 1988. godine.On je uvelicavao zavrsetak ORA "Medvedja 88". Spektakal je odrzan na prostoru Malih sportova. Pevao je Toma, i plakao. Pevali su i preko 500 "brigadira" iz cele Zemlje a i "cela" Medvedja, sa okolinom. Plakali smo svi. Pricalo se da Toma, posle Koncerta- odlazi u Bolnici iz koje najverovatnije nece biti povratka.Sve Tomine pesme su hitovi i umetnost za sebe. I sada ih slusam. Kada me savlada umor vozeci veliki kamion putevima SAD a treba preci jos puno milja do destinacije-onda Tomina pesma je pravo resenje. Umor nestaje a glava razbistri. Jeste Toma bio i ostao legenda.

BI

03-12-2013 11:18h
Nadam se da ću i ja ko i toma skoro

Lila

30-09-2013 21:40h
Legenda , vjecno ce da zive tvoje pesme.
Svi prolaze i odlaze ali toma je Uvek tu VEČAN.!

Anonimus

22-12-2013 19:49h
Lepo napisana biografija, samo nigde se ne pominje Jelena u koju se zaljubio dok je bio u Negotinu po kojoj je i nastala istoimena pesma. Brat mu i dan danas zivi u tom gradu.

Jelena

17-09-2016 16:20h
@Anonimus
Jelena o kojoj je pisao je zena njegovo brata Novice. Nije bila njegova ljubav.

Andy

19-10-2013 07:28h
Ma sta imam da pisem za Tomu.. Sve je vec napisano...

selim

11-05-2014 01:24h
ovo majka jednom samo rodi i nikad vise,nema za njega zamnjene

Ago

21-05-2014 12:12h
Veliki Toma !!!
Učitavam komentare

Prijavi komentar

Odaberite razlog prijave komentara: