Marijana Zlopaša: Rađanje sreće uz zalazak sunca

3
Pevačica Marijana Zlopaša prepričava utiske sa svadbene žurke kojom je sa svojim izabranikom Ilijom Nikitovićem dva dana nakon crkvenog venčanja na peščanoj plaži proslavila svoj najlepši dan
foto: Ilija perić
foto: Ilija perić

Na obali Jadranskog mora i uz zvuke kubanske muzike, pevačica Marijana Zlopaša (32) proslavila je u subotu 24. septembra venčanje sa svojim izabranikom, diplomiranim inženjerom elektrotehnike Ilijom Nikitovićem (27). Pevačica se dva dana ranije obećala svom dragom na večnu ljubav u crkvi Svetog Save, nedaleko od ostrva Sveti Stefan. Marijana i Ilija ostvarili su želju da krunisanje svoje ljubavi obeleže na Velikoj plaži u Ulcinju, gde su i započeli svoju romansu, a iako je pevačica u petom mesecu trudnoće, to joj nije predstavljalo problem da sa svojim suprugom uživa u svadbenoj ceremoniji koja ni u jednom trenutku nije bila konvencionalna.

- Kao devojčica nisam maštala o venčanju, već sam razmišljala o drugim stvarima: muzici, sceni, snimanju albuma... A ni kasnije nikada nisam gajila preterane simpatije prema svadbama. Ipak, i meni se desilo jedno takvo slavlje i bilo nam je lepo – priča Marijana o najlepšem danu u svom životu.

- Lepo je kad se nađu ljudi sa istim željama, idejama i pogledima na život. Nas dvoje smo imali istu zamisao o tome kako želimo da obeležimo ovaj divan dan. Sve smo organizovali sami, pre svega crkveno venčanje u krugu najužih članova naših porodica, a potom i žurku za naše prijatelje na mestu gde smo se upoznali i zavoleli. Kad god je to moguće, venčanje treba da isprati karaktere i stil života dvoje mladih ljudi. Naše venčanje je nosilo lični pečat veze koja je prerasla u brak i nije bilo samo šturo zadovoljenje forme – kaže pevačica i nastavlja da evocira uspomene.

- Crkveno venčanje je upriličeno u maloj crkvi Svetog Save koja se nalazi u okviru manastira Praskvice, na vrhu brda iznad Svetog Stefana. S obzirom na to da je toliko mala, jedva smo se smestili kada je počela ceremonija. (Smeh) Inače, kao mala, prolazeći pored ove svetinje i gledajući je, uvek sam se pitala ko je napravio ovakvu crkvu na tako nedostupnom mestu i zašto. Divila sam se njenoj skromnoj, ali i magičnoj lepoti, a Ilija mi je ostvario želju i baš tu organizovao venčanje. Bilo je nestvarno lepo – otkriva Marijana koja je sa svojim suprugom dva dana nakon venčanja organizovala i veliku žurku na obali mora.

- S obzirom na to da smo ovog leta otvorili kite školu Sand box baš na Velikoj plaži u Ulcinju, nije bilo ni govora da na bilo kom drugom mestu proslavimo našu ljubav nego baš na plaži gde smo je i počeli. Bila je to najbolja žurka i fenomenalno smo se proveli. Iako sam u petom mesecu trudnoće, to me nije omelo da tokom celog dana igram uz odličnu muziku kubanskog benda Cubalcanika. Uz njihove note Ilija i ja smo pevali, plesali, animirali goste i osmišljavali koreografiju koju su naše zvanice oponašale, a naročito dame koje su uz zvuke kubanske muzike dobro vrckale. (Smeh) Dok je meni kuma na venčanju bila Jelena Helc, moja drugarica iz detinjstva i školskih dana u Beogradu čijeg sam sina Vuka ja već krstila, Iliji je svedok bio njegov najbolji drug Jakša Vukićević iz Herceg Novog – govori Marijana koja ni izbor venčanice nije prepustila slučaju.

- Kao i obično, imala sam sliku o tome kako želim da izgledam, pa sam se sa konkretnom idejom obratila mojoj divnoj stilistkinji Ivani Rabrenović koja ispunjava sve moje snove. S njom uspešno sarađujem već godinama, tako da više i ne moram sa mnogo reči da joj objašnjavam ono što želim. Dovoljna su dva minuta i odabir garderobe je gotova stvar. Ovoga puta mom izgledu na plaži veoma je doprinela i Ilijina baka, a ja je zovem mojim Galijanom jer mi je sašila predivnu suknju za tu priliku – završava Marijana.

Danilo Mašojević

makonda-tracker