publika ovo nije znala

TRAGIČNA PROŠLOST IZABRANICE SLAVNE TENISERKE: Juliji je misteriozno preminuo sin, a onda se desilo ubistvo supruga!

0

Martina je 2014. godine ponovo ostavila bez teksta sportski svet, kada je na US openu, nakon poraza Novaka Đokovića od Keja Nišikorija, zaprosila svoju dugogodišnju partnerku Juliju Lemigovu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na današnji dan pre tačno 64 godine rođena je jedna od najvećih sprotiskinja u istoriji, po mišljenju mnogih najbolja tenisreka svih vremena - legendarna Martina Navratilova.

 

Ova hrabra šampionka iz Češke kroz čitavu karijeru rušila je predrasude. U vreme kada to nije bilo nimalo popularno (početkom osamdesetih godina) javno je govorila o svojoj seksualnoj orijentaciji i zbog toga je izgubila brojna sponzorstva, ali je isto tako dobila poštovanje mnogih.

 

Prebrodila je strah od diskriminacije, mogućnosti da bude odbijena, povređena, javno osuđena. Zahvaljujući njoj mnogi profesionalni sportisti koji preferiraju isti pol okuražili su se da to i javno priznaju.

 

Martina je 2014. godine ponovo ostavila bez teksta sportski svet, kada je na US openu, nakon poraza Novaka Đokovića od Keja Nišikorija, zaprosila svoju dugogodišnju partnerku Juliju Lemigovu.

 

Martina i Julija su se venčale u Njujorku 15. decembra 2014. godine, šest godina žive u skladnom i srećnom braku.

 

Javnost je zanimlo ko je zanosna brineta koja je osvojila srce slavne teniserke. Mediji su počeli da "kopaju" po njenoj prošlosti i detalji koji su isplivali ostavili su sve u šoku.

 

Ova 48-godišnja Ruskinja imala je izuzetno zanimljiv, ali i veoma tragičan život.

Julija je ćerka bivšeg generala Crvene armije. Bila je poslednja Miss SSSR-a, ali i druga pratilja na velikom "Miss Universe" 1991. godine.

 

Julija je izuzetno sposobna i uspešna poslovna žena. Govori pet stranih jezika i ima sjajan osećaj za biznis.

 

Lemigova se nakon školovanja zaposlila u banci u Ženevi i ubrzo je postala šef odeljenja za ruske investicije. Tada je uplovila u ljubavnu aferu sa oženjenim francuskim bankarom Edvardom Sternom.

 

Nastavak na sledećoj sceni!

makonda-tracker