bol ne prolazi

"NEMA DANA DA NE MISLIMO NA TEBE": Porodica Milene Dravić danas obeležava dve godine od odlaska legendarne glumice

0

Najveća srpska i jugoslovenska glumica Milena Dravić preminula je na današnji dan pre dve godine, u noći između 13. i 14. oktobra 2018. godine, u KBC Bežanijska kosa.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

U Aleju zaslužnih građana, gde Dravićeva počiva kraj svog voljenog supruga Dragana Nikolića, okupiće se danas njeni prijatelji da svojoj dragoj Mileni polože cveće i upale sveću. Poznata glumica volela je kao svoje dete Vericu, ćerku svoga rođenog brata Radeta.

 

- Prošle su dve godine od kada nisi sa nama ali nema dana da ne mislimo na tebe i da nam ne zafali tvoj vedri duh i jedinstveni osmeh - poručili su Rade i Verica u čitulji.

 

1 / 6 Foto: M. M./ATAImages

 

U čitavoj našoj filmskoj istoriji Milena Dravić jedina je bila zvezda koja je neprekidno sijala, a njena bratanica Verica ispričala je kakava je bila van scene.

 

- Milena nikada nije bila velika Milena, ona je prosto za mene bila voljena tetka. Do dana današnjeg nemam objektivnu sliku o njenom značaju za kulturu i uticaj na druge ljude koji je imala. Imam subjektivni sud šta meni znači Milena. I dalje mi je teško da prihvatim svet u kome nema nje i njenih duhovitih komentara i razrogačenih zelenih očiju kad je nečim zapanjena i bezgranične ljubavi koju je pružala meni i mome ocu, mojoj ćerki, njenom Gagi, koji je opet za mene bio samo obožavani teča. Nemam reči da opišem šta je značilo imati takvu tetku i teču. Bili su nam kao drugi roditelji. Ostali su velika praznina i bol, ali i bezbroj divnih uspomena koje smo stvarale do poslednjih trenutaka dok smo bile zajedno. To je moje lično najveće bogatstvo - kazala je Verica.


Milena Dravić preminula je u 79. godini, nakon teške bolesti. Glumicu, bez završene akademije, voleli su svi, a publika ju je obožavala. U karijeri dužoj od pola veka snimila je 90 filmova, a najpoznatiji u kojima je ostvarila nezaboravne uloge su, između ostalih, "Prekobrojna", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Kozara", "Bitka na Neretvi", "Una", "Rad na određeno vreme", "Nije lako s muškarcima" i "Zona Zamfirova".

 

 

makonda-tracker