Princezi Katarini nagrada za humanitarni rad

1
Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina bili su počasni gosti na prijemu povodom dodele nagrade za humanitarni rad koji je organizovala Fondacija Džordža Best Kostakosa u Univerzitetskom klubu u Njujorku, a princezi Kata

Princeza Katarina je sa velikim zadovoljstvom primila nagradu u prisustvu svojih unuka Stefani i Majkla Garfinkela, i njihovih bliskih prijatelja. A naša poznata operska diva Jadranka Jovanović oduševila je goste u Univerzitetskom klubu svojim izvanrednim nastupom.

Ovoj izuzetnoj ceremoniji u Njujorku su prisustvovali mnogobrojni ugledni gosti, uključujući NJ.E. Feodora Starčevića, ambasadora Srbije u Ujedinjenim Nacijama, Mirjanu Živković, generalnog konzula Srbije u Njujorku, Ranka Mirkovića, ambasadora Endrjua Jakovidesa sa suprugom, Sanu Sabag, Nikosa Konstantasa, Roe Konstantas, Patroklosa Kiusisa, Ninetu Kapas, dr Krisanta Rutconisa, dr Stivena Stilianosa, Davida Hricka, člana Upravnog odbora Lajflajn Njujork, Marinu Peleči, Kostu Kondilisa, kao i mnogobrojne prijatelje i poštovaoce Džordža Kostakosa iz Grčke i Sjedinjenih Američkih Država.

Fondacija Džordža Best Kostakosa za kulturu i istraživanje raka osnovana je 2009. godine u spomen na čuvenog brodvejskog pevača i glumca Džordža Best Kostakosa, i u znak sećanja na njegov život, rad i filantropski duh. Džordž Kostakos je tragično preminuo u 43. godini od tumora na mozgu. Pored umetničkih dostignuća, ostao je upamćen i po svojoj podršci mladim umetnicima i istraživačima na polju raka.

NJ.K.V. Princeza Katarina je prvi dobitnik priznanja ove Fondacije za svoja izuzetna dostignuća u humanitarnom radu. 

 

makonda-tracker