danonoćno se brinula o njima

MISTERIJA SA BRITANSKOG DVORA: Godinama je bila Harijeva i Vilijamova DADILJA, a nakon ovog događaja - zauvek je NESTALA

1

Velika misterija sa britanskog dvora jeste žena po imenu Barbara Barns koja je osamdesetih godina bila dadilja prinčeva Vilijama i Harija, a onda je jednostavno nestala.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princeza Dajana je 1982. godine, nakon što je rodila sina Vilijama, zaposila tada 42-godišnju Barbaru Barns kao dadilju svog sina, a po preporuci baronice En Glenkoner, čije je petoro dece za 14 godina odgajila Barbara.

 

Nova dadilja se danonoćno brinula o Vilijama, a onda je otkrila i da je brinula o njegovoj majci koja je tada imala 21 godinu, piše "Dejli mejl".


Dajana koja je patila od bulimije, bila je sklona samopovređivanju pa je Barbara previjala njene rane i postala "pas čuvar" britanske princeze.

 

Kako je ispričao jedan član osoblja sa dvora, svedok tog vremena, Barbara je sobu Dajane čuvala kao da je Vatikan, a onda je zavladala i ostalim prostorijama u kojima je boravila princeza, ali i njen sin Vilijam.

1 / 7 Foto: Profimedia

Nakon što se 1984. rodio mlađi princ Hari, Barbara je dobila dvostruku ulogu, postala je i njegova dadilja. S obzirom da je brak Ledi Di i princa od Velsa bio ozbiljno ugrožen, onda je Hariju bila poput majke i bila uz njega dok je Dajana prisustvovala humanitarnim akcijama i odlazila kod prijateljica kako bi pričala o bračnim nevoljama, a Čarls bio na službenim putovanjima.

 

Vilijam i Hari su svoju dadilju zvali baba, a ona bi već od ranog jutra odlazila u sobu gde se igrala sa dečacima dok se njihovi roditelji ne probude. Neretko je kraljevsku porodicu pratila na putovanjima. Zbog brige koje ju pružala prinčevima dobila je titulu njihove "surogat majke".

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker