Marko Avramović i Jovana Đurašinović: Priželjkujemo život udvoje

1
Vaterpolista Marko Avramović otkriva kako se pre godinu i po dana zaljubio u studentkinju farmacije Jovanu Đurašinović kraj koje planira da se zauvek skrasi

Slučajni susret u jednom kafiću pre godinu i po dana bio je dovoljan da se srpski reprezentativac i vaterpolista Crvene zvezde Marko Avramović (25) i lepa studentkinja farmacije Jovana Đurašinović (26) zainteresuju jedno za drugo. Ipak, atraktivnom sportisti nije odmah pošlo za rukom da osvoji sadašnju izabranicu, a kako je od prvog trenutka uvideo da je kao stvorena za njega, na sve načine se potrudio da je sačuva samo za sebe.

- Marko i ja smo se upoznali tako što sam na insistiranje svoje drugarice svratila u jedan kafić gde je bio i on. Sećam se da sam, čim sam ušla, videla ogromnog čoveka u beloj majici i nisam imala pojma da je on već poznati vaterpolista - započinje priču Jovana, a Marko se nadovezuje:

- Istina je da smo se prvi put videli dva meseca ranije, a ona nije ni htela da se upozna sa mnom zato što sam sportista. (Smeh) Jovana mi se stvarno odmah svidela jer smo imali mnogo zajedničkih tema, a uvideo sam da je normalna, komunikativna i pozitivno blesava - ističe Avramović kroz smeh.

- Stvarno nisam htela da se upoznamo jer sam pomislila: Taj je umišljen, sigurno ima milion i jednu devojku, a to mi nikako ne treba. Ali moji prijatelji bili su uporni i govorili mi kako je super dečko i da nije u vezi. Kada smo se konačno videli drugi put, počeli smo spontano da pričamo, a definitivno mi se svideo čim je rekao da ima psa. Bio je veoma zabavan i shvatila sam da je skroz normalan momak. Kasnije sam uvidela da je veoma pažljiv i osećajan i da ne glumi mačo muškarca, što mi je izuzetno važno. Dopada mi se i što je uvek spreman za neku akciju, tako da stalno uspeva da drži moju pažnju - priznaje kroz smeh Jovana koja je u potpunosti očarala markantnog vaterpolistu.

- Pošto oboje volimo da društvene igre, često odlazimo na bilijar, kuglanje ili igramo karte. To mi se mnogo svidelo kod nje jer sam ja veliko dete i obožavam da se igram, pa nam nikad nije dosadno. Nikad nisam jurio za poznatim devojkama jer se ni ne krećem u tim krugovima. A kad sam video koliko je Jovana kvalitetna osoba, nisam želeo da je ispustim. Nas dvoje rastemo i učimo zajedno, delimo lepe i teške trenutke, a Jovana je sasvim sigurno doprinela da postanem bolji čovek. Ona mi je uvek bila velika podrška iako smo zbog mojih putovanja često razdvojeni. Svestan sam da nekad nije lako biti devojka sportiste, ali ona sve to dobro podnosi - zadovoljno kaže jedan od najatraktivnijih vaterpolista koji svojoj devojci ne daje razloga za ljubomoru.

- Oboje smo veoma temperamentni, ali naše svađe ne traju duže od deset minuta. Do sada nismo ni imali neke velike sukobe, nego su nam se više dešavale slatke razmirice, pošto imamo veliko poverenje jedno u drugo. Osim što se volimo, nas dvoje gajimo i prijateljski odnos, što mi je veoma važno - kaže Avramović.

- Iako smo svakog dana sve bliži, ja sam od samog početka imala utisak kao da se znamo ceo život i naš odnos je uvek bio iskren. Za sada nije bilo povoda za ljubomorne scene, jer se Marko trudi da me zaštiti od svih mogućih situacija koje mogu da dovedu do toga, iako je umem da budem malo posesivna. Ni u jednom trenutku nisam osetila teret toga što je on poznati vaterpolista jer se ponaša potpuno normalno i stoji čvrsto na zemlji. Najteže mi padaju rastanci i naša duga neviđanja, ali na svu sreću postoji Internet i Skype pa na taj način održavamo kontakt - kaže apsolventkinja farmacije, a Marko otkriva da u budućnosti planiraju da se skrase jedno kraj drugog.

- Bio sam presrećan kada mi je za prošli rođendan donela ogromnu tortu u obliku bazena, sa kapicom i zlatnom medaljom. Tome se nikako nisam nadao, ali me je potpuno oborila sa nogu, tako da i danas čuvam sve ukrase sa torte. Iako smo pričali o braku, još nismo počeli da živimo zajedno, ali nadam se da ćemo uskoro da se skućimo pošto planiram da kupim stan i želim da otpočnemo zajednički život - završava Marko.

Jelena Kulović

makonda-tracker