Danijela Vranić: Pijem iz zadovoljstva

0
Folk pevačica Danijela Vranić tvrdi da se ne kaje zbog vožnje u alkoholisanom stanju i napada na službeno lice tokom hapšenja i objašnjava da će kaznu snositi stoički i bez straha
foto: Ivan Vucicevic za Scandal, Visual Infinity
foto: Ivan Vucicevic za Scandal, Visual Infinity

Otkako je 18. septembra provela noć u pritvoru nakon što je na Terazijama uhapšena zbog vožnje u pijanom stanju i napada na službeno lice, folk pevačica Danijela Vranić (36) pokušava da pronađe izlaz iz teške situacije u kojoj se našla. Mada je u trenutku hapšenja imala 1,84 promila alkohola u krvi, Danijela se ne kaje zbog toga što je tokom nemilih scena bila pod uticajem alkohola jer je prema sopstvenom priznanju prošle nedelje konzumirala pivo vesela zbog toga što su srpski odbojkaši osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

- Svako treba da odgovara za svoje postupke. Postoji zakon koji bi svi trebalo da poštujemo, a  ja sam svesna da sam ga u startu prekršila - kaže pevačica i opisuje kako se osećala kada ju je policija zaustavila.

- Moja priroda je u trenutku nadvladala zakon i reagovala sam impulsivno. Posle sam se osetila krivom, ali priznajem da nisam uspela da smirim svoje strasti u momentu kada mi se učinilo da bi trebalo da proslavim zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci. Imala sam osećaj da sam samo deo navijačkog tima, pre nego što mi se noć pretvorila u horor. Savesna sam osoba, svesna svojih postupaka i poznajem zakon jer sam i sama odrasla u porodici čiji su brojni članovi radili u policiji. Ipak, pokušala sam da pobegnem od policije, ali mi nije uspelo i priveli su me. (Smeh) Sve što sam uradila pada na moju odgovornost od koje ne bežim - kaže Danijela i ne krije da je bila agresivna prema predstavnicima organa reda i mira.

- Ne sećam se da sam fizički nasrtala na predstavnike organa reda, ali su neke nesmotrene rečenice i hirovi sa moje strane naveli na to da se u meni probudi zver. Čekam kaznu, savesno ću je prihvatiti i nisam kukavica - iskrena je Vranićeva koja ne krije da voli da konzumira alkohol.

- Nisam folirantkinja, ali nisam ni pobornik konzumiranja alkohola. Kad pijem, moram da zapušim nos sve dok ne ispijem i poslednju kap. Ako sam alkoholičar, a zgadim se na svaku čašicu koju popijem da bih se dobro osećala i uživala deset minuta, onda neka me nazivaju kako hoće. Iako to niko ne priznaje, ja ne krijem da ponekad, kada sam napeta, alkohol konzumiram iz zadovoljstva. Smatram da je bolje da popijem čašicu alkohola nego tabletu za smirenje jer živimo u vrlo stresnom vremenu - kaže Danijela koja tvrdi da i mnoge njene kolege piju.

- Radim stresan posao do ranih jutarnjih časova i ispijanje alkohola se nekako podrazumeva. Retki su oni koji uz takav posao ne konzumiraju alkohol. Trideset pet godina pila sam samo vodu i tek u trideset šestoj otkrila sam čudotvorni napitak - alkohol uz pomoć kojeg uspevam sebi da podignem raspoloženje. Isto kao što mi je žao što je Aca Lukas priznao da konzumira narkotike, pa je ispalo da je samo on narkoman a zapravo se mnogi na estradi drogiraju, i ja sam žrtva priznanja da pijem alkohol, iako ga često pijem na silu. Ipak, zbog toga nisam pala u depresiju, nego se super osećam i ne mislim da sam pogrešila u bilo čemu. U pritvorskoj samici sam se lepo naspavala i jedino sam bila gladna - ističe Danijela kroz osmeh uprkos tome što je ministar policije Ivica Dačić najavio da će zbog vožnje u alkoholisanom stanju i napada na službeno lice tokom vršenja dužnosti protiv nje biti podneta krivična prijava.

Nikola Rumenić

makonda-tracker