Pen Dedžli, Džordž Kluni i Suzan Sarandon podržavaju proteste u Njujorku

0
Pored članova sindikata, studenata, boraca za ljudska prava, ekoloških organizacija i ostalih nezadovoljnih građana koji podržavaju pokret pod nazivom Okupirajmo Vol strit, demonstracijama na Menhetnu priključuje se i sve veći broj slavnih ličnosti

Kako prenose strani mediji, ispred njujorške berze ovih dana se sa protestnim plakatom u ruci šetkao i jedan od glavnih glumaca popularne serije Tračara Pen Dedžli.

- Slušajte, svestan sam toga da je sve ovo pomalo nezgodno, ali ja osećam da moram da uradim sve što je u mojoj moći. Kao neko ko igra u Tračari, bilo bi apsurdno da ne iskoristim svoju moć osobe koja za poznatu ličnost. U ovoj borbi, svako je dužan da koristi sopstvena sredstva – rekao je superstar kog i domaća publika svakodnevno može pratiti u ulozi Dena Hamfriza.

Takođe, i jedan od najpoželjnijih neženja na planeti Džordž Kluni takođe podržava skup organizovan protiv korporacijske pohlepe, ali pedesetogodišnji glumac priznaje da bi voleo da je malo bolje upućen u detalje oko celokupne ove pobune.

- Meni se cela ta ideja čini sjajnom! Osećam se grozno što sam na turneji toliko dugo, tako da nisam u mogućnosti da celu akciju ispratim onako kako bi trebalo. Video sam na televiziji da su neke žene dobile pesnicu u lice i to je strašno. Ja sam demokrata i podržavam demokratiju. Nisam od onih ljudi koji beže i sakrivaju se u mišiju rupu kada stvari krenu da izmiču kontroli – objasnio je Kluni koji je u petak u Njujorku zajedno sa Rajanom Goslingom imao svetsku premijeru ostvarenja Martovske ide.

U Zukoti parku su tokom protekle nedelje zapažene i druge zvezde kao što su zvezda drugog nastavka filma Vol Strit, oskarovka Suzan Sarandon, njene kolege iz šou biznisa Mark Rafalo, Rasel Simons, Tim Robins, ali i uvek neizbežni kada su ovakvi događaji u pitanju, reditelj socijalno angažovanih dokumentarnih filmova Majkl Mur.

makonda-tracker