Lejdi Gaga nova pevačica grupe Queen?

0
Gitarista legendarnog rok sastava Queen Brajan Mej nagovestio je da njegov bend ozbiljno razmišlja o tome da je došlo vreme da se na poziciji pre dve decenije preminulog pevača Fredija Merkjurija nađe novi harizmatični pevač

U intervjuu koji je dao za Daily Express, Brajan Mej ispričao je da grupa Queen još od smrti Fredija Merkjurija ima želju da nastavi sa živim nastupima, ali da im je potrebno da pronađu osobu koja bi se savršeno snašla za mikrofonom i mogla da otpeva sve hitove ovog kultnog benda. Kako je nagovestio, njihov prvi izbor pao je na Lejdi Gagu, odnosno njen alter ego Džo Kalderone, sa kojom je Mej nastupio na ovogodišnjoj dodeli MTV VMA nagrada,

- Imao sam prilike da sarađujem sa Lejdi Gagom. Ona je veoma kreativna i sjajna kao pevačica i mi iz benda smo zaključili da bi ona bila odlična na mestu predvodnika benda. Sviđa nam se i to što je ona autor svojih pesama – rekao je Brajan.

Međutim članovi grupe Queen, čiju postavu osim Meja na mestu gitariste, čine i basista Džon Dikon i bubnjar Rodžer Tejlor, svesni su toga da Stefani Džermanota najverovatnije ne bi pristala da se odrekne svoje solo karijere kako bi se posvetila nastupima sa njima, tako da razmišljaju o tome da naprave rijaliti šou televizijsku audiciju za novog pevača.

- Razgovarali smo o tome da radimo duete sa različitim ljudima i ja sam bio veoma blizu da glasam za tu opciju. Razmatrali smo i ideju o TV emisiji u kojoj bi imali zvezde kao goste. Još uvek se nismo odlučili, ali to jeste ideja koju i dalje ozbiljno razmatramo. Inače, Lejdi Gaga nam je potvrdila da bi želela da sarađuje s nama – ispričao je gitarista koji se nada da će se Queen što pre ponovo okupiti kako bi svirali na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu naredne godine.

Ne treba zaboraviti da Lejdi Gaga kao svoje muzičke uzore najčešće navodi legendarna imena kao što su Dejvid Bouvi, Majkl Džekson i Madona, a ni to da je inspiraciju za svoje umetničko ime upravo pronašla u hitu grupe Queen, numeri Radio Ga ga.

makonda-tracker