Kajli Minog dobila počasnu doktorsku diplomu

0
Princezi popa Kajli Minog odevenoj u tradicionalnu haljinu i četvrtastu kapu uručena je diploma zbog zasluga u kampanji osvešćivanja javnosti o problemima sa kojima se suočavaju žene obolele od raka dojke

Australijska pevačica Kajli Minog primila je počasno priznanje i prihvatila zvanje Doktora zdravstvenih nauka na Anglia Ruskin univerzitetu u Čelmsfordu smeštenog u Eseksu na istoku Engleske.

- Nikada nisam studirala, tako da će moj tata biti veoma ponosan na mene kad bude video fotografije sa ovog događaja. Ovde se nalazim zbog toga što želim da kod svih probudim svest o opasnostima od raka dojke. Kada ste osoba koja je je u nekom trenutku dobila ovakvu jednu dijagnozu, tada tek shvatite koliko je problem kancera dojke stvaran i iz prve ruke naučite da cenite rad svih onih ljudi koji pomažu pacijentkinjama da se izbore sa ovom opakom bolešću – ovim rečima zahvalila se fakultetu Kajli koja je od 2005. godine, kada je dobila dijagnozu, prošla kroz operaciju i seriju mučnih hemoterapijskih tretmana dok joj nije uspelo da se u potpunosti oporavi i izleči od tumora.

makonda-tracker