život protkan tragedijama

IZGUBILA JE BEBU U 5. MESECU I VIŠE NIKAD NIJE MOGLA DA ZATRUDNI: Životna priča naše slavne glumice tera SUZE NA OČI

0

Život poznate jugoslovenske glumice bio je isprepletan krahovima i tragedijama zbog kojih je puno propatila.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Jugoslovenska glumica, operska pevačica i diplomata Mirjana Bohanec-Vidović u oktobru će napuniti 81 godinu, a njen život je bio isprepletan krahovima i tragedijama koje je ova diva preživela iako je puno propatila.

 

Mirjanino detinjstvo bio je teško, odrasla je samo sa majkom u teškom siromaštvu, i kako je jednom prilikom rekla, nisu imali čak ni za sendvič sa šunkom.

 

- I danas obožavam sendvič od šunke. Sećam se da sam ga jako želela, a mama nije mogla da mi ga kupi - rekla je Mirjana svojevremeno.

 

Nakon što joj se majka preudala za očevog prijatelja, glumica je doživela od njega da je maltretira i uskraćuje hranu.

 

- Očuh je bio loš prema meni, odrezao bi jednu krišku hleba i to je bilo to što sam mogla da pojedem. Rastali su se nakon nekoliko godina braka - priča ona tužnu sudbinu.

 

Takođe, Mirjana ne krije koliko joj je teško palo što ne zna gde joj otac počiva, te i koliko je bila vezana za majku koja je bila, kako kaže, skromna žena, stroga i nežna u isto vreme.


Zbog velikog siromaštva, Mirjana nije mogla da priušti sebi raskošnu garderobu, već je imala dve haljine, jednu za zimu i jednu za leto, ali ističe da i dan danas čuva matursku haljinu koju joj je poslala sestričina iz Amerike.


Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker