imale su cilj

FAKULTETSKA DIPLOMA IM JE BILA PRIORITET U ŽIVOTU: Ove naše pevačice su najobrazovanije na javnoj sceni i time se ponose

4

I pored toga pevački posao su više volele.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Najobrazovanija svakako je Neda Ukraden, koja može da se pohvali sa dve diplome.

 

Ona je zavšila Pravni fakultet, kao i studije engleskog jezika na Filološkom fakultetu.

 

foto: Damir Dervišagić

Zorica Brunclik zamalo da ima dve diplome. Ona je završila Ekonomski fakultet u Nišu, a studirala je i prava. Te studije, pak, nije završila.

 

foto: Antonio Ahel/ATA Images

Ćerka Vesne Zmijanac, Nikolija Jovanović, jedna od pevačica koje krasi visoko obrazovanje. Ona je u Grčkoj završila studije Međunarodnog biznisa, a tek onda je uplovila u muzičke vode.

 

"Ja sam Nikoliji rekla da mora prvo da završi fakultet, a onda može da se bavi čime god želi", izjavila je svojevremeno njena majka Vesna.

 

foto: Damir Dervišagić

Dajana Penezić je zbog studija medicine napustila estradu. Pre nekoliko godina uspela je da završi Medicinski fakultet, a danas radi kao zdravstveni radnik.

 

Viki Miljković takođe je fakultetski obrazovana. Ona je prvo u Nišu završila srednju muzički školu, a zatim i muzičku akademiju u Prištini.

 

foto: Antonio Ahel/ATAImages

Marina Tadić da nije pevačica danas bi bila nastavnica fizičkog vaspitanja! Ona je diplomirala na Fakultetu za fizičku kulturu.

 

Jelena Kostov 2014. godine postala je profesor, i nije krila radost tim povodom.

 

"Srećna sam što sam završila Muzičku akademiju i što sam sada diplomirani teoretičar umetnosti. Ako se jednog dana umorim od pevanja, moći da predajem deci u školi", izjavila je pevačica.

 

Visoko obrazovanje iz oblasti muzike imaju još i Aleksandra Radović, Leontina Vukomanović, Ivana Jordan.

 

 

 

 

 

makonda-tracker