Željko Mitrović: PFI Studios - meka za strance

1
Povodom zvaničnog otvaranja PFI Studios, predsednik i vlasnik Pink Media Group, Željko Mitrović je izdao saopštenje
Foto: Marko Poplašen
Foto: Marko Poplašen

TV Pink večeras slavi 17. rođendan velikikim partijem u PFI Studios, filmskom kompleksu kompanije koji se nalazi u Šimanovicima. Povodom otvaranja studija, Željko Mitrović se obratio javnosti i predstavio prednosti ovog filmskog komleksa:

- PFI Studios sa svojim produkcijskim kapacitetima – studijskim i kancelarijskim prostorom, apartmanima za glumce, šminkernicama, radionicama za kostim i scenografiju, i terenom za spoljnu gradnju ima modernu i funckionalnu infrastrukturu koja može da podrži velike i ozbiljne inostrane projekte. Sa osam izgrađenih studija (površine 600m2 – 1,800m2) i devetim, najvećim (3,600m2), čija je izgradnja u toku, kao i ostalim pratećim produkcijskim prostorom, PFI Studios ima veliki potencijal da postane preferirana filmska destinacija inostranih producenata.

Pored studijskih, PFI Studios u potpunosti može da podrži produkcioni servis u kadrovskom i tehničkom smislu.

PFI Studios je pre svega orijentisan na privlačenje inostrane filmske produkcije, odnosno na podržavanje srednjih i visokobudžetnih američkih i evropskih filmova, pa je u skladu sa takvom strategijom i planirana studijska infrastruktura. Što ne podrazumeva da će domaća kinemategrafija biti zanemarena, čak naprotiv, kada je domaći film u pitanju spremni smo da budemo i koproducenti. Da napomenem, da je nekoliko najvećih filmskih hitova u proteklih nekoliko godina u regionu bilo snimljeno u koprodukciji sa PFI Studios, a da se podsetimo to su : Anđeli 2, Anđeli3, Ivkova slava, Četvrti čovek, Čitulja za Eskobara, itd.

Do sada je u kompleksu u Šimanovcima snimljeno i nekoliko inostranih projekata. Početkom ove godine je završeno snimanje dva projekta, naučno-fantastičnog filma Lika Besona Lock Out čiji su priprema i snimanje trajali šest meseci, kao i američkog filma The Raven čiji je studijski deo snimljen u našem kompleksu.

makonda-tracker