Hol slavnih za Tomu Zdravkovića

3
U okviru programa Hol slavnih, multimedijalna izložba posvećena urbanoj legendi, poeti i kantautoru Tomi Zdravkoviću, biće otvorena u kulturnom centru Parobrod u petak, 30. septembra u 20 časova, a na otvaranju će između ostalih govoriti Novica Zdravković i gl

Dve decenije od smrti Tome Zdravkovića, urbane legende i kantautora koji je za sobom ostavio bogato poetsko i muzičko nasleđe, navršava se 30. septembra 2011. godine. U njegovu čast Ustanova kulture Parobrod predstavlja multimedijalnu izložbu koja će kroz audio-vizuelne instalacije, grafičke prikaze i ilustraciju, crtež i video dočarati rad slavnog umetnika.

Otvaranje multimedijalne izložbe biće propraćeno muzičkim prikazom Tominog dela kroz prizmu pop, soul, funky i jazz aranžmana.

Na otvaranju će govoriti direktor ustanove kulture Parobrod Milena Rajković, Tomin brat Novica Zdravković, glumac Sergej Trifunović, dizajner Slavimir Stojanović, Flamenko ansambl Nuestra Luz i mnogi drugi.

Ideja ovog svojevrsnog omaža Tomi Zdravkoviću jeste da se zaintrigira mlađa publika u pravcu sagledavanja urbanih vrednosti nekada i sad. Inspirisani kulturnim podkontekstima, urbanim životom i progresivnošću koju je ovaj autor doneo tadašnjoj sceni, namera je da mu se obezbedi mesto rame uz rame sa svetskim zvezdama i legendama šansone poput Sinatre ili Aznavura.

makonda-tracker