nisu opravdali njeno poverenje

POSLEDNJE ŽELJE NISU JOJ OSTVARENE ČAK NI NAKON SMRTI: Ko je i ZAŠTO izmenio testament Ledi Di nakon njene POGIBIJE?

0

Udajom za princa Čarlsa dvadesetogodišnjoj Dajani Spenser otvorena su vrata za život iz bajke, no on je bio sve samo ne bajkovit.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Završio je tragičnom pogibijom 36-godišnje princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći, a čak ni nakon smrti želje joj nisu ostvarene.

 

Nakon rođenja sinova, princa Vilijama i princa Harija, Lejdi Di i Čarls su se sve više udaljavali, a nesrećan brak okončan je u avgustu 1996. godine. Prilika za novi početak i ljubavnu bajku izvan kraljevske porodice nije dugo trajala jer je princeza Dajana izgubila život u saobraćajnoj nesreći samo godinu dana nakon razvoda.


Osim dvojice sinova, jedino što je ostalo iza nje bile su njene poslednje želje zapisane u testamentu. Nažalost, ni one nisu izvršene po njenoj volji, a krivce za to ne treba tražiti u kraljevskoj, nego u Dajaninoj porodici.


Svoje poslednje želje Dajana je sastavila i potpisala četiri godine pre pogibije, ali ih je nešto izmenila nekoliko meseci nakon razvoda.

 

Prema izmenjenom testamentu, 75 posto Dajaninog nakita i imovine trebalo je da bude podeljeno između prinčeva Vilijama i Harija, a preostalih 25 posto namenila je za svojih 17 kumčadi. Svom batleru, s kojim je bila vrlo bliska, namenila je 50 hiljada funti.


Brigu o ostatku Dajanine imovine, tada vredne 21 milion funti, što bi bio ekvivalent današnjih 31,5 miliona funti, prinčevi Vilijam i Hari trebalo je da preuzmu s navršenih 25 godina života.

 

Zadatak raspodele ostavštine u skladu sa svojim željama Dajana je poverila majci i sestri, naznačivši ih u testamentu kao izvršiteljke njene poslednje volje, ali ni one nisu opravdale njeno poverenje.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker