Bane Lalić: Sestra me je naučila da budem džentlmen

0
Muzičar Bane Lalić otkriva kakav je njegov odnos prema dvanaest godina mlađoj sestri Mariji prema kojoj se tokom njenog odrastanja ponašao kao pravi tata, a koja je uticala na to da postane nežniji prema ženama.
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Svoj odnos prema ženama frontmen sastava MVP Bane Lalić (27)  vremenom je formirao između ostalog i zahvaljujući tome što je sazrevao kraj dve sestre. Pored toga što energiju i polet za nove poslovne poduhvate crpe iz svog porodičnog doma, a najvažnije životne savete naučio je od oca Miška (51) i majke Vesne (48), poznati muzičar odrastao je sa sestrom Sanjom (22), ali danas kao jedan od najradosnijih dana u životu pamti upravo onaj kada je u njegov dom pre petnaest godina stigla  i najmlađa sestra Marija. Danas ponosno ističe da je uz svoje sestre naučio kako da se ophodi perma nežnijem polu.

- Smatram svojom prednošću to što sam odrastao okružen sestrama. Uz njih sam naučio kako da se ophodim prema nežnijem polu, a dobrim delom zaslužne su i za to kako se danas ponašam prema devojkama sa kojima se zabavljam. Trudim se da u vezi budem džentlmen i da svoju  izabranicu na sve načine zaštitim i poštedim nepotrebnih nerviranja. Najvažnije mi je da kraj sebe imam devojku koja razume moj tempo života. Marijino mišljenje o mojim izabranicama uvek želim da saslušam, a često se i nasmejem. Simpatičan je način na koji ona doživljava moje devojke, ali to nikad nisu zlonamerni komentari niti oštre kritike - govori Bane koji je i najvažniji savetodavac svoje najmlađe sestre Marije, pa im neretko govore da je njihov odnos nalik onom koji imaju otac i ćerka.

- Danas se sa osmehom sećam dana kada se rodila Marija. Imao sam dvanaest godina i kasnio sam na čas engleskog jezika, a u želji da se što pre pohvalim drugarima utrčao sam u učionicu i uzviknuo: Dobio sam ćerku! Od tada se moji prijatelji, kad god me sretnu u društvu moje najmlađe sestre, prisete ove anegdote. Tokom Marijinog odrastanja ponašao sam se kao pravi veliki brat, redovno sam je uspavljivao i vodio računa o njoj. Bio sam toliko odgovoran da sam se prema njoj ophodio kao da je stvarno moje dete - priseća se Bane i priznaje da mlađu sestru nikada nije koristio kako bi lakše pridobio ženski pol.

- Često sam sa Marijom odlazio u šetnju, ali nikad je nisam koristio kako bih time što je svima simpatična šarmirao devojke. Drago mi je što smo uspeli da izgradim otvoren odnos pun poverenja. Takvi smo svi u porodici, a trudimo se i da među nama nema tajni. Nisam još bio u prilici da tražim savete od Marije, ali se zato trudim da ja njoj kao stariji brat budem na usluzi i uvek sam tu kada želi da razgovara o svojim problemima i dogodovštinama. Ranije me je više slušala i uvažavala moje mišljenje, ali od kad je ušla u pubertet, sigurna je da sve zna najbolje  - s osmehom priča muzičar i tvrdi da, kad je njegova sestra u pitanju, nikad nije preke naravi.

- Ne mogu za sebe da kažem da sam strog brat, više sam popustljiv, mada i nema potrebe za strogošću pošto je Marija lepo vaspitana devojka koja uživa moje poverenje. Savetujem joj kako bi trebalo da se ponaša u društvu i kojih stvari treba da se kloni u životu. Interesantno je to da se Marija i ja nikada nismo ozbiljnije posvađali - završava Bane.

 

Danilo Mašojević

makonda-tracker