Vladimir Mandić: Ćerka je omekšala moje srce

0
Rukometaš Vladimir Mandić otkriva koliko ga je očinstvo promenilo i kako je zbog četvorogodišnje naslednice Saše spreman na sve, ali i da priželjkuje tri muška naslednika.
Foto: Ivan Dobričić
Foto: Ivan Dobričić

Mada je oduvek važio za velikog zavodnika, atraktivni rukometaš i kapiten Partizana Vladimir Mandić (31) zbog jednog ženskog srca promenio je neke svoje navike i životni tempo neobuzdanog momka. Otkako je pre četiri godine postao otac male Saše, koju mu je podarila supruga Jelena Višekruna (31), popularni Novosađanin hercegovačkih korena ne krije da je njegov život dobio novi smisao. Iako je svoju mezimicu pažljivo čuvao od medija, Mandić je ekskluzivno za Story pristao da se fotografiše sa njom.

- Naravno da mi je Saša promenila život jer svako ko dobije dete ima drugačija shvatanja i poglede na svet. Sada sam dosta smireniji, ali i oprezniji. Ranije decu gotovo uopšte nisam primećivao, a sada mi je ćerka prioritet. Već znam da će Saša uvek imati posebno mesto u mom srcu jer sam se uverio da su ženska deca privrženija očevima. Prijatelji i porodica često mi kažu da sam kao čovek pre bio malo tvrđi, a da sam sada dosta emotivniji. Siguran sam da sam takav postao zbog Saše jer me je mnogo raznežila i probudila u meni neka nova osećanja. Priznajem da mi se nekada ne sviđa što sam takav i pokušavam da se izborim sa tim, ali valjda je to normalan proces sazrevanja - priča Vlada dok kroz smeh ističe kako svojoj ljubimici teško može da kaže ne.

- Slab sam na njene prohteve jer me je skroz provalila. U početku sam pokušavao da budem psiholog u nameri da joj ne kupim baš sve što poželi, ali ona ume da bude veoma uporna i kad vidim njenu suzu, sve pada u vodu, odmah popuštam iako sam svestan da je to greška. Mislim da to radim iz želje da kompenzujem svoje odsustvo zbog posla jer znam da joj fali otac. Saša je vesela i nasmejana devojčica, a rekao bih da je tu osobinu povukla na mene. Takođe, ima dara za bavljenje sportom jer ima odličnu kordinaciju pokreta, nasledila je i moje oči, a presrećan sam kad kažu da sve više liči na mene - naglašava poznati sportista.

- Kad god smo zajedno, volim da je izvedem u prirodu jer smatram da je to veoma važno za njeno odrastanje, tako da često idemo na Palić, Zlatibor, a letos je bila skoro dva meseca na moru. Ipak, glavnu ulogu u Sašinom vaspitanju ima Jelena koja je i po zanimanju pedagog. Ona se zaista mnogo bavi njome, a ja sam tu da je razmazim i malo pokvarim. Mada, sad već moram mnogo više da vodim računa jer je ona već velika i zrela devojčica koja dosta toga razume i obraća pažnju na razne stvari. O svemu mnogo razgovaram sa Jelenom, a ona mi je nedavno poklonila knjigu o odnosu oca i ćerke koju sada čitam - otkriva Mandić koji tvrdi da njegova mezimica nije osetila to što njeni roditelji više od godinu dana ne žive zajedno, iako se još nisu zvanično razveli.

- Kad god se vidim sa Sašom, pokušavam da se vidim i sa Jelenom, tako da nas troje u suštini dosta vremena provodimo zajedno. Naša ćerka je još mala da bi razumela naš odnos, a opet velika je i da bi joj se prećutalo, ali još joj nismo ništa rekli. Sačekaćemo neko vreme da vidimo šta će se dešavati među nama dvoma. Mislim da ona nije primetila nikakvu razliku jer sam ja i ranije, dok smo Jelena i ja živeli zajedno, vrlo često putovao zbog posla tako da je Saša navikla da sam odsutan od kuće - priča Vlada koji priznaje da će možda biti posesivan otac.

- Već sada me hvata panika i priznajem da razmišljam gde će i sa kim Saša da izlazi kad postane devojka i kako bih ja to mogao da držim pod kontrolom. Ipak, mislim da sa njom neću imati mnogo muka jer sam uvideo da je veoma odgovorna, a nadam se da će uz dobro vaspitanje i podršku porodice izrasti u kvalitetnu osobu. Važno mi je što je od malih nogu učimo da nas nikada ne laže - govori šarmantni rukometaš koji ne krije da priželjkuje i muškog naslednika.
- Obožavam svoju Sašu, ali kao i svaki Srbin i ja želim muškog naslednika, a nadam se da ću imati dva ili tri sina. Mlad sam i zdrav, pa očekujem da će mi se to i ostvariti, videćemo samo kad je pravi momenat - zaključuje Mandić.

 

Jelena Kulović

makonda-tracker