dobroćudni džin

"UVEK SE TRUDIM DA NAĐEM NAČIN DA STAVIM OSMEH NA LICE": Ovakav je bio košarkaš koji je Srbiju voleo kao svoj dom

0

Majkl Odžo toliko se odomaćio u našoj zemlji da tokom prošle pauze svoje ekipe nije otputovao kući, već je ostao u Beogradu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Majkl Odžo, momak koji je prethodnih sezona igrao za Crvenu zvezdu i FMP, preminuo je danas u teretani tokom treninga.

 

Dobroćudni div moćnog izgleda, koji je uvek bio pristojan i na terenu i van njega, sigurno će ostati u srcima i u pamćenju saigrača, navijača i svih ljubitelja košarke, koji su ga gledali u Beogradu i Srbiji poslednje tri godine.

Nigerijac iz Lagosa je uvek bio vedroh duha, a u intervjuu za Mozzart sport objasnio je zašto je uvek iz pozitivnog ugla gledao na stvari, piše Mondo.

 

 

Pa nekada život ne možete da shvatite previše ozbiljno. Uvek se trudim da nađem način da stavim osmeh na lice. Da nađem najbolje rešenje. Da se smejem, da vidim šta mogu da uradim. Osmeh dolazi kao plod mentaliteta —govorio je on.

 

Posebno je voleo Železnik, kao i srpske specijalitete.

 

Najviše jedem tradicionalna jela, meso. Karađorđevu! Ima dobar restoran u Žarkovu gde volim da odem. Trudim se da balansiram, tražim savete od trenera na tu temu.

 

foto: Profimedia

Tokom minule pauze u treninzima i utakmicama ostao je u Beogradu i nije hteo da ode u rodni Lagos.

 

Volim ćevape — rekao je Blicu.

 

S obzirom na to da je odavno postao domaći u Srbiji, znao je da razume i da kaže poneku reč i na našem jeziku. Svakako dovoljno da razume šta se govori oko njega.

 

Tako je s navijačima Zvezde pevao na proslavi titula u Pioniru, na Malom Kalemegdanu, posle utakmica, a oni su, kao i svi, porukama na društvenim mrežama odmah počeli da pokazuju koliko ih je potresla smrt ovog mladog, dobrodušnog čoveka.

 

 

makonda-tracker