Dejan Petrović sa Big Bendom 10. novembra u Sava centru

0
Prvi solistički koncert majstora trube i prve trube sveta, Dejana Petrovića, biće održan u Sava centru u Beogradu 10. novembra 2011. godine.

Nakon brojnih nagrada osvojenih na Saboru trubača u Guči, kao i na svetskim saborima trube, Dejan Petrović je prošle godine načinio korak više u svojoj karijeri. Povukao se sa takmičenja na najprestižnijem domaćem takmičenju trube, u Dragačevu i objavio kompakt disk Udahni Duboko, na kome se nalazi 14 numera, od kojih je pesma Vrtlog postala veliki hit ne samo u Srbiji, već i van granica naše zemlje. Petrovićev Big Bend čini još dvanaest vrhunskih muzičara, od kojih je većina potekla u školi trube njegovog pokojnog oca, Mića Petrovića, a ostatak benda pojačan je gitarama i bubnjem. Uz njih, tu je i dvoje vrhunskih pevača koji ih prate na nastupima. Publika u Beogradu imala je prilike da ih čuje na Beer Festu, gde su oduševili blizu 50.000 ljudi, a tokom ovog leta nastupili su i na brojnim festivalima i solističkim koncertima širom Srbije: na revijalnom koncertu u Guči, Lukićevu, Paraćinu, Bukovičkoj banji, Drinskoj regati, a svirali su i u Solunu kao specijalni gosti Privredne komore Srbije, koja je bila na Sajmu privrede u ovom grčkom gradu. Takođe su nastupali ove godine na sajmu turizma u Briselu i Milanu.

Na koncertu će pored brojnih svojih numera poput Vrtlog, Mećavnik rumba, Coton, BalkanChe, Dubočanka izvesti i obrade tradicionalnih narodnih pesama Rekla nana, a gost u pesmi je Tijana Dapčević, Stani, stani Ibar vodo u kojoj gostuju Sergej Trifunović i Skaj Vikler, Kolo obrada pesme grupe Van Gogh i mnogih drugih.

makonda-tracker