I reditelj Stevan Filipović podržao Paradu ponosa

Nazad na članak
Ostavite Komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

Komentara: 2

Dusan

05-10-2011 12:25h
U osnovi borbe za prava gej populacije je krilatica 'da niko ne treba da se stidi zbog toga sto je drugaciji', sa cim bi svaki razuman ali i posten covek trebao da se slozi. Medjutim, ako niko nema pravo da se stidi sto je drugaciji, zasto bi onda trebao da se ponosi zbog toga sto je drugaciji? Zamislite paradu heteroseksualaca sa istom krilaticom i verovatno cete dobiti veseli skup slican onom koji je organizovao Zarko Gavrilovic. Sustina je prosta: ako je covek ponosan na svoju posebnost, onda je ponosan kao individua ne omalovazavajuci milione drugih individua zbog toga sto svaka od tih jedinki ima svoju posebnost na koju moze da bude jednako i nemalicionzno ponosna. Isto vazi i za patriotski ponos jer zemalja ima dovoljno mnogo. Sa druge strane, postoje samo dve masovne grupe seksualno opredeljenih: to su hetero i homoseksualci. Njihov izbor je takodje dvojak: biti sa pripadnikom suprotnog ili istog pola. Onog momenta kada jedna naglasi da je ponosna na svoje opredeljenje, automatski sugerise da je ponosna na to sto nije kao ova druga. Takav ponos zapravo implicira prkos koji poprima masovnu formu u slucaju parade. Mozemo da polemisemo da li je ovakva platforma politicki tendenciozno osmisljena spolja, ali ocigledno da jeste nametnuta u vreme kada je mnogo teze biti Srbin na Kosovu, gej ili strejt, nego gej u bilo kom delu Srbije. Politicki pritisak zapada u ovakvim okolnostima dodatno i tradicionalno ljuti dobar deo gradjana Srbije i izaziva bes i mrznju koja se okrece prema drugim gradjanima Srbije - gej populaciji. Tako je gej populacija dobila najnakaznije oblicje produzene ruke zapada sto pre svega nije dobro po nju samu. Ono sto svi gradjani ove zemlje moraju da shvate je da nema socijalnih integracija na silu. Policija ne moze da zastiti gej populaciju od mrznje i prezira sredine u kojoj zive ukoliko se ona manifestuje drustvenim belegom i tihim izopstenjem koje ni jedan zakon ne moze da sankcionise. Zato je ova parada stetna za sve gradjane Srbije a najstetnija upravo za gej populaciju koja ne samo da time ne ostvaruje svoja prava nego ih i visestruko ugrozava jer posle svake od ovih parada, protiv gej populacije pocinje da se okrece i onaj deo gradjana koji do tada nije imao nista protiv nje. 'Parada ponosa' je tako definitivno parada politicke destabilizacije zemlje i okrenuta je protiv svih njenih gradjana.

Maja

27-04-2016 13:51h
@Dusan
Htela sam da procitam ceo komentar, ali sam stala kad sam dosla do ,,zasto nema porade heteroskesualaca". Pa heteroseksualci imaju svoju paradu svaki dan, drze se za ruke, setaju, da li si nekada video gej par da seta slobodno van parade? A nekima smeta cak i taj jedan dan i kriju svoju mrznju, kroz nebulozne argumente.
Učitavam komentare

Prijavi komentar

Odaberite razlog prijave komentara: