Nominovani za MTV nagradu su: Dubioza Kolektiv, Hladno Pivo, Magnifico, S.A.R.S. I Sevdahbaby

0
Na konferencijama za štampu koje su danas istovremeno održane u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu, MTV je objavio imena 5 izvođača iz regiona koji će se takmičiti u za nagradu »Best Adria Act« na ovogodišnjoj dodeli evropskih MTV nagrada (EMA – Europe Mu

 Nominovani izvođači su:

  • Dubioza kolektiv
  • Hladno pivo
  • Magnifico
  • S.A.R.S.    
  • SevdahBABY

Glasanje za Best Adria Act počinje danas na adresi www.mtvema.com i trajaće sve do 16. oktobra u ponoć, kada ćemo dobiti pobednika.

Konferenciji za štampu u Beogradu prisustvovali su članovi benda S.A.R.S., dok su se ostali nominovani izvođači putem video poruka obratili prisutnima i svojim obožavaocima. Žarko Kovačević i ostali članovi benda S.A.R.S. zahvalili su se MTV-ju i svojim obožavaocima na ovoj nominaciji:

- Drago nam je da smo nominovani za MTV Best Adria Act i puno hvala MTV-ju na tome! Nadamo se da ćete glasati za nas i da ćemo pobediti na ovom takmičenju i pobeći u Belfast. Pozdrav svim novnarima iz regiona i celoj publici koja nas podržava i očekujemo glasove od vas, ljudi. I vidimo se na koncertu u vašem kraju.

Svoju video poruku poslao je i Milan Stanković, poznatiji kao SevdahBABY, kojem je društvo pravila pevačica Djixx:

- Imamo tu čast da se zahvalimo za jednu veliku stvar koja nas očekuje u narednom periodu, a to je da smo jedni od nominovanih za MTV Music Awards. Nažalost nismo danas u mogućnosti da budemo na konferenciji pošto nam neke ranije zakazane obaveze to ne dozvoljavaju. Ipak želimo da izrazimo zahvalnost, da kažemo koliko nam znači ova nominacija, jer od kad smo klinci bili gledali smo te nagrade, tako da smo radili predano sve ove godine da bismo ovo doživeli i hvala MTV-ju.

Bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv su izjavili povodom nominacije:

- Mi smo stari veterani MTV nagrada, ovo je naša treća nominacija za regionalnu nagradu.  Nećemo sad da glumimo da smo bili iznenađeni i usplahirani, ali je nominacija uvek super jer je to potvrda da to čime se baviš i šta radiš neko primećuje i evaluira na pravi način. A videćemo šta će biti dalje... MTV nagrade su super momenat u kojem ti neko kaže da je dobro to šta ste uradili u prethodnom periodu i predstavljaju način na koji se taj rad može ovekovečiti nekom, uslovno rečeno, figuricom koju možeš da ostaviš iza sebe. Uz to, ovo je odlična prilika i za promociju benda i van ovog prostora koji pokriva MTV Adria.

Frontmen benda Hladno pivo Milan Kekin,  zahvaljujući se na nominaciji rekao je u svom stilu:

- Hteo bih da se zahvalim svim novinarkama, novinarima, fanovima, MTV-ju, mamama i tatama koji su nas predložili za nagradu MTV-ja. Na neki način je ovo priznanje da svi kilometri pređeni po lošim putevima naše regije nisu bili uzalud. Eto, ja sam dirnut i ne znam uopšte šta bih rekao.

Slovenački muzičar Magnifico takođe nije krio oduševljenje zbog nominacije:

- Nikad još nisam bio nominovan za MTV nagradu, ovo je prvi put za mene. Nadao sam se da ću bit mlađi kad budem nominovan, ali i ovako je dobro, veoma zadovoljan i srećan. To znači priznanje od strane mlađe publike, a ostaje nam vidimo šta će biti... Da ste mi živi i zdravi. Aleluja.

 Glasajte za svog omiljenog regionalnog izvođača na mtvema.com

Poznat kao najprestižni muzički događaja u Evropi, ovogodišnji MTV EMA spektakl će se održati u Belfastu. Ovo je prvi put u osamnaestogodišnjoj istoriji ove nagrade da je Severna Irska domaćin ove ceremonije. Svečanost dodele EMA, poznata je po tome da privlači najatraktivnija imena iz sveta muzike, a ove godine će biti veća nego ikada.

Belfast je odabran za grad-domaćina jer, pored zanimljivih turističkih atrakcija, predstavlja jedan od najuzbudljivijih i gradova sa oko 35 odsto populacije mlađe od 25 godina. Čuven po  živahanom noćnom životu i njegovoj nenadmašnoj muzičkoj sceni, poznatoj po brojnim novim umetnicima koji osvajaju vrhove svetskih listi. Sve ovo čini savršenu podlogu da se jedan od najvećih svetskih muzičkih događaja održi baš u tu.

 

makonda-tracker