MARINA JE PRVA DAMA SVETSKOG FUDBALA I DESNA RUKA ROMANA ABRAMOVIČA: Slavni igrači strahuju od njenih odluka!

0

Granovskaja je izvršna direktorka Čelzija i donosi važne odluke.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Marina Granovskaja izvršrna direktorka Čelsija jedna je od najmisterioznijih ličnosti u svetu fudbala.

 

Ova Ruskinja je desna ruka prvog čoveka Čelsija Romana Abramoviča od 2010, a tri godine kasnije uspela je da postane i deo izvršnog odbora.

Priča se da je upravo njena reč poslednja kada je reč o transferima, ali i sklapanju poslova sa sponzorima, pa je između ostalog upravo ona zadužna za ugovor sa poznatim brendom i proizvođačem sportske opreme koji će na račun Čelsija uplaćivati čitavih 60 miliona funti godišnje sve do 2032. godine, što je treći najskuplji ugovor tog tipa na svetu.

 

Granovskaju bije glas da je "gvozdena dama" a mnogi tvrde da se iza prividne spoljašnjosti prefinjene i elegantne dame zapravo krije čvrsta i beskompromisna žena.

 

Jedna u moru anegdota koje svedoče o njenom karakteru jeste i ona sa Džonom Terijem, kada su se natezali oko novog ugovora.

 

foto: Profimedia

Da Marina nije lak pregovarač uverili su i funkcineri madridskog Reala prilikom transfera Edena Azara prve zvezde Čelsija u "kraljevski klub", gde je ih čelična Ruskinja dobro preznojila

 

O njenoj domišljatosti govori o to što je upravo ona osmislila da londonski klub grabi čitavu armiju mladih, ekstremno talentovanih igrača, a potom ih šalje na pozajmice, kako bi se razvili i dostigli željeni kvalitet.ž

 

Takođe, oni upućeni tvrde da Ruskija ima toliki uticaj na Abramoviča da ga je svojevremno naterala da vrati Murinja na klupu Čelsija, iako su njih dvojice bili u oštrom sukobu.

 

Ruski tajkun do te mere veruje Marini da nikada ne dovodi u pitanje njene odluke.

 

Nikome nije jasno odakle Romanu Abramoviču toliko poverenje u nju premda njihovo prijateljstvo seže još u 1997. godinu.

 

foto: Profimedia

Ona je tada diplomirala na Moskovskom univerzitetu, i to na studijama za muziku i ples, a ubrzo nakon toga ju je Roman zaposlio u jednoj naftnoj kompaniji

 

Marina ima 44 godine i praktično je preko noći postala najuticajnija žena u svetu fudbala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker