životna priča

BRITANSKI KRALJ EDVARD SE ZBOG NJE ODREKAO PRESTOLA: Volis je bila najelegantnija dama svog vremena, ali nimalo lepa!

0

Takođe je umela da kaže da žena ne može nikada biti ni previše bogata ni mršava.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada je britanski kralj Edvard VIII. odlučio oženiti svoju voljenu Volis 1936. godine izazvao je skandal neviđenih razmera u britanskoj istoriji. Njegova draga imala je tada 40. godina i dva neuspešna braka iza sebe. Osim bivših supruga, u prilog joj nije išla ni činjenica što je dolazila iz Amerike, tačnije iz Blu Ridž Samita u Pensilvaniji, a njenim venama nije tekla plava krv.

 

Kad su ga pitali o braku s Volis, Edvard je znao da kaže: "Naravno imam malu prednost pred svim drugim muškarcima. Pomaže to što svoju dragu mogu s vremena na vreme da podsetim da sam se zbog nje odrekao prestola."

 

Na ovu opasku Volis je sigurno imala dobar odgovor. Naime, bila je poznata po svom oštrom umu i smislu za humor. Pažnju je privlačila i svojim modnim stilom.

 

"Nisam lepa žena. Nema se šta videti na meni, pa jedinu stvar koju mogu učiniti jeste da se obučem bolje od svih ostalih", rekla je Volis jednom prilikom.

 

Takođe je umela da kaže da žena ne može nikada biti ni previše bogata ni mršava.

 

Svom Edvardu bila je najlepša, a u očima mnogih bila je i prava stilska ikona. Redovno je posećivala modne revije. Obožavala je kreacije Else Skjapareli, a bila je lojalna mušterija Kristijana Diora i američkog dizajnera Meina Bošera koji je dizajnirao haljinu u kojoj se udala za Edvarda.

 

Što je više rasla njena popularnost – rastao je i broj sofisticiranih odevnih komada u njenom ormaru. Obožavala je i modne dodatke, a njena kolekcija nakita smatra se jednom od najbogatijih i najvećih. Ogrlice, miđuše, broševi i ukrasi za kosu postali su nezaobilazan deo njenih izdanja.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker