Vuk Kostić: More je probudilo strasti

0
Glumac Vuk Kostić otkriva detalje romantičnog odmora koji je u Crnoj Gori podelio sa devojkom i koleginicom Jelisavetom Orašanin, najpre na svojoj jedrilici, a potom i na jahti čiji je kapetan njegov brat Nestor
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Glumac Vuk Kostić (31) vratio se sa dvomesečnog odmora koji je proveo na Crnogorskom primorju u društvu svoje izabranice i koleginice Jelisavete Orašanin (22), s kojom je u vezi punih osam meseci. Par je bio stacioniran u mestu Bigovo nedaleko od Tivta gde Vuk ima jedrilicu i gde su mu u goste dolazili brojni rođaci i kolege. Među prvima, u Bigovo je stigao glumčev rođeni brat Nestor i to na luksuznoj jahti Hedonist, čiji je inače kapetan, i kojom su nekoliko dana krstarili po Jadranu.

- Pre nego što su počeli da nam dolaze prijatelji, imali smo samo jedno drugo, po pola kilograma upecane orade, jedrilicu i divlju plažicu - to je sve što nam je bilo potrebno za provod i zadovoljstvo. U početku smo boravili samo na jedrilici, pa smo kasnije iznajmili i apartman. U Bigovu imam dosta prijatelja iz detinjstva i mnogo ribara koje poznajem. Tu sam deset godina letovao sa starijim bratom i mislim da je ta sredina znatno uticala na naše odrastanje, sazrevanje i generalno na naša životna opredeljenja. Zato sam i Jelisaveti želeo da pokažem svoje omiljeno letovalište - opisuje Vuk i otkriva kako su on i njegova izabranica povodili vreme na moru.

- Nazovite to kako hoćete, ali zaista nam je prelepo kada smo zajedno. Kada su dolazile Jelisavetine drugarice, lovio sam još veće količine ribe i pripremao ukusne obroke. I Jelisaveta mi je često spremala razne specijalitete i to odlično radi - priča Vuk i otkriva kako ga je veza sa njom smirila.

- Samo su mi oči ostale divlje, sve ostalo u meni je pripitomila. Okice su mi kao na zejtinu, ali izgleda da sam pripitomljen - kaže Vuk o odnosu sa Jelisavetom i odgovara na pitanje da li je planirao veridbu i brak.

- Još nismo razgovarali na tu temu. Super nam je ovako i ne bih da kvarimo. Ne kažem da nam ne bi bilo lepo i da smo vereni ili venčani, ali se zaista ne zamaramo tim temama. Verovatno će i na to doći red - kaže Vuk kojem je romansa sa zvezdom filma Zduhač znači avantura znatno promenila životne navike.

- Zaista se osećam spokojno u vezi. Ne mislim da je njome ugrožena moja sloboda već jednostavno ne znam šta mi se desilo otkako smo zajedno - otkriva Kostić kojem je dolazak brata Nestora u Bigovo, promenio tok romantičnog odmora sa devojkom.

- Najviše smo boravili na svojoj jedrilici, dok bata nije doterao jahtu Hedonist, firme Art of Kinetik. Reč je o vrhunskom srpskom brendu, pogotovo ako se uzme u obzir da Srbija nema more i da ju je moj drug iz detinjstva Dušan Antić lično konstruisao, koristeći drvo mahagonija. Nestor je u Bigovo došao preko Splita, a zatim je obišao obalu Italije i stacionirao se u Nici. Brat i ja nemamo novca da je kupimo, ali takva roba, a la Džejms Bond sigurno ima svog kupca. Dugačka je 20 m, ima tri džet motora od po 900 konja. Jahta je stvorena za par i dva člana posade koji ga opslužuju. Kao što joj samo ime kaže, Hedonist je stvorena za uživanje, a Jelisaveta i ja smo se na tom moćnom plovilu zaista prepustili divnim trenucima. Kad god smo se približavali obali delovalo je kao da se pirati iskrcavaju: po obližnjim restoranima ispadali su sudovi, a mala deca vrištala su na obali, čak i u pristaništu megajahti Porto Montenegro - kaže Vuk čiji će brat Nestor, kapetan firme Art of Kinetik, u Monte Karlu na jahti uskoro ugostiti Novaka Đokovića.

- Hedonist je autentični srpski brend kao i Novak Đoković. Voleo bih da, kada uskoro bude došao na boatshow u Monte Karlo, Nole svrati i kod mog brata na brod. Samo neka uđe i provoza se, nek ne pita nikoga za dozvolu - smeje se Kostić koji je nedavno, odmah posle povratka sa letovanja, na festivalu Filmski sureti u Nišu dobio nagrade publike za uloge u filmovima Neprijatelj i Beli lavovi.

- Tamo sam pre deset godina dobio Grand prix i brojne glumačke povelje. Tada nisam kapirao šta mi se dešava, ali sada mi je veoma drago što me je publika nagradila i zaista sam dobio laskavu potvrdu za prošlogodišnji rad - kaže glumac koji će od jeseni igrati u brojnim komadima iz stare pozorišne sezone među kojima su predstave Igra u tami, Velika drama i Miris kiše na Balkanu.

Tokom dvomesečnog odmora Vuku i Jelisaveti društvo je isprva pravio glumac Viktor Savić sa kojim je Kostić često ronio, da bi po njegovom odlasku u Bigovo stigla i njegova bivša partnerka Tamara Dragičević. U društvu prijatelja, ali i uz roštilj i kvalitetna pića, uživao je i novopečeni par, glumac Miloš Vlalukin i Anja Obradović, ćerka košarkaškog trenera Željka Obradovića. Vukove morske avanture upotpunio je i dolazak njegovog kuma Baneta Tomaševića sa suprugom Jelenom, ali i mnogih drugih prijatelja.

Nikola Rumenić

makonda-tracker