Srbija ju je obožavala

MAŠTALA JE O ŽIVOTU IZ BAJKE, ALI SUDBINA JE BILA NEMILOSRDNA: Iako slavna i uspešna, nikada nije bila istinski SREĆNA

0

Imala je neverovatne vokalne sposobnosti, za nju su svi znali, a njene pesme se i danas pevaju

foto: Youtube/printscreen
foto: Youtube/printscreen

Zbog fantastičnog glasa pevačicu Vidu Pavlović prozvali su "kraljicom romske muzike". Ipak, uprkos velikom talentu, njen život nije bio tako srećan i glamurozan, a do kraja nije uspela da ostvari najveću želju koju je imala.

 

Vida je rođena u Futogu 1945. godine, a pevanjem je počela da se bavi veoma rano – kada je sa 14 godina pridružila ujaku, kafanskom muzičaru.

 

Rano se i udala – u petnaestoj godini venčala se sa muzičarem Aleksandrom Pavlovićem. Pobegla je iz svog rodnog kraja, od roditelja, i sa suprugom se preselila u Sarajevo. Posle 10 godina pevanja po kafanama snimila je svoju prvu ploču koja je prodata u čak pola miliona primeraka. Njen život tada je krenuo novim tokom, ali usledile su i nove promene.

 

Na vrhuncu karijere napustila je prvog supruga i Sarajevo i sa dva kofera došla u Beograd. Tada upoznaje svog drugog supruga, takođe muzičara Stevu Jovanovića, sa kojim je bila u burnom braku 27 godina.

 

Iako je imala veliku popularnost, bila obožavana pevačica, veoma tražena i dobro plaćena, Vida je ipak bila nesrećna. Zamišljala je da će živeti u bajci, sa mnogo dece, ali realnost joj je "lupila šamar".

 

Njen privatan život nije nimalo ličio na bajku.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker